Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Γεμάτο γήπεδο”

“Γεμάτο γήπεδο”

mouratos grothia efivon

mouratos-grothia-efivon

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων U19, μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, οι Βασίλης Μουράτος και Βασίλης Τολιόπουλος. Οι δύο νεαροί αθλητές, έδωσαν μεγάλη έμφαση στην παρουσία του κόσμου στο γήπεδο την οποία επιθυμούν για να τους δώσει ώθηση. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και στον τραυματισμό του Χαραλαμπόπουλου στο χθεσινό (23/06) φιλικό με τις ΗΠΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στο basket.gr:
Βασίλης Μουράτος: “Το πρώτο για εμάς είναι πως είναι τιμή να εκπροσωπούμε την Εθνική Ομάδα και μάλιστα στη χώρα μας. Η παρουσία του κόσμου στο φιλικό με τις ΗΠΑ μας έδωσε δύναμη και περισσότερη ενέργεια και σίγουρα είμαστε χαρούμενοι με την εικόνα αυτή στην κερκίδα. Πιστεύω πως ο κόσμος θα είναι καταλυτικός παράγοντας για εμάς. Όλα τα παιδιά το συζητάμε και θα θέλαμε να δούμε το γήπεδο γεμάτο. Παίρνουμε δύναμη. Είναι σημαντική διοργάνωση και γίνεται ακόμη πιο σημαντική από το γεγονός ότι η διοργάνωση αυτή φιλοξενείται στη χώρα μας. Θέλουμε να τους κάνουμε όλους χαρούμενους”.

Για το φιλικό με τις ΗΠΑ: “Δώσαμε το 100%. Ο τραυματισμός του Βασίλη μας έκανε να σαστίσουμε για μερικά λεπτά, αλλά συνεχίσαμε την προσπάθεια. Και πιστεύω ότι κάθε μέρα γινόμαστε συνολικά ως ομάδα καλύτεροι. Θέλουμε κάτι καλό, αλλά ο στόχος μας είναι και θα πρέπει να παραμείνει ο επόμενος αγώνας”.

Βασίλης Τολιόπουλος: “Εκτός από κάποια παιδιά που έπαιξαν πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι περισσότεροι δεν έχουμε βιώσει ξανά αυτή την εμπειρία. Θέλουμε να πάμε καλά και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στην Κρήτη. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Για το φιλικό με τις ΗΠΑ και τον τραυματισμό του Χαραλαμόπουλου: “Είμαι ευχαριστημένοι από την παρουσία μας σε ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα, είχαμε και το προβάδισμα σε σημαντικό τμήμα της αναμέτρησης, αλλά κάπου μείναμε από δυνάμεις. Θα ήταν ψέμμα να πούμε ότι δεν μας έλειπε και ο Βασίλης, καθώς ο τραυματισμός του μας στοίχισε και ψυχολογικά”.

Για την πρεμιέρα με την Κορέα: “Είναι η πρεμιέρα και θα πρέπει να μπούμε δυνατά με πάθος και ενέργεια. Κάτι που θα πρέπει να ισχύει για όλους τους αγώνες μας. Για εμάς είτε είναι ο πρώτος αγώνας, είτε ο τελικός θα πρέπει να είναι το ίδιο. Θα πρέπει να παίζουμε με το ίδιο πάθος”.

Για τον κόσμο: “Θέλουμε ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο αν γίνεται. Όσο περισσότερος ο κόσμος τόσο καλύτερο. Θέλουμε κι εμείς όμως να κάνουμε ότι καλύτερο γι’ αυτούς που θα έρθουν και θα μας στηρίξουν. Το γεγονός μας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά μας δημιουργεί και λίγο άγχος, το οποίο θα είναι περισσότερο στην αρχή. Στη συνέχεια μόνο αυτοπεποίθηση μπορεί να μας δώσει ένα γεμάτο γήπεδο. Θα νιώσουμε ότι παίζουμε εντός έδρας και αυτό είναι σημαντικό. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το γεγονός”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…