Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εθνική… οκτάδας

Εθνική… οκτάδας

Zoi Dimitrakou Ethniki Ginaikon

Zoi Dimitrakou-Ethniki Ginaikon

Η Εθνική Ομάδα των Γυναικών, πραγματοποίησε ονειρική εμφάνιση στην τελευταία αγωνιστική του Ομίλου στο Ευρωμπάσκετ των Γυναικών, με αντίπαλο το Μαυροβούνιο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με 76-63.

Τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου έκαναν αυτό που έπρεπε, αλλά δεν κατάφεραν να πιάσουν τη διαφορά των 16 πόντων, πράγμα που σημαίνει πως περιμένουν για να δουν ποια θα είναι η εξέλιξη στο παιχνίδι της Λευκορωσίας με τη Γαλλία, καθώς ζητούν νίκη της πρώτης για να μπορέσουν να προκριθούν στις καλύτερες 8 ομάδες της διοργάνωσης.

Κορυφαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Ζωή Δημητράκου, η οποία πέτυχε 29 πόντους με 9/17 βολές, 5/11 δίποντα 4/6 τρίποντα. Μοιραίες εκ του αποτελέσματος ήταν οι Λύμουρα και Σωτηρίου, καθώς στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης έχασαν δυο διαδοχικές ευκαιρίες να ανεβάσουν τη διαφορά στο +16, γεγονός που θα σήμαινε πως η Εθνική μας θα είχε προκριθεί ήδη.

Το πρώτο πεντάλεπτο της Εθνικής Ομάδα Γυναικών ήταν μουδιασμένο, με το σκορ να εναλλάσσεται συνεχώς. Από την αρχή του δευτέρου πενταλέπτου και μετά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε τα πατήματά του και άρχισε να ανεβάζει στροφές και συνάμα να ανεβάζει με απίστευτη ταχύτητα και την διαφορά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-11, με τις Δημητράκου (11), Κοσμά (5) και Καλτσίδου (5) να πετυχαίνουν τους 21 από τους 22 πόντους της πρώτης περιόδου.

Στο ίδιο μήκος κύματός κινήθηκε και η δεύτερη περίοδος με την Εθνική μας να κρατά σταθερά, σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά, η οποία έφτασε με το κλείσιμο του ημιχρόνου στη μέγιστη τιμή της (+17) (44-27).

Στο τρίτο σκέλος του αγώνα, η Εθνική μας έχασε κάπως τις δυνάμεις και έδωσε την ευκαιρία στο Μαυροβούνιο να αναπτερώσει τις ελπίδες του για να πάρει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι, με τη διαφορά να μειώνεται ακόμα και στους +8 (55-47) στο 29‘, αλλά ακόμα και στο +6 (57-51) δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική Ομάδα των Γυναικών, δεν ήθελε να δώσει το δικαίωμα να περιμένει για να μάθει αν θα προκριθεί και ξανά πήρε τα πάνω της και με επιμέρους σκορ 13-2, έφτασε στο 37 να προηγείται με 70-53. Τελικά όμως η Εθνική μας δεν κατάφερε να κρατήσει αυτή τη διαφορά 17 πόντων, με αποτέλεσμα να περιμένει να δει ποιο θα είναι το τελικό σκορ ανάμεσα στη Λευκορωσία και τη Γαλλία.

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 27-44, 51-58, 63-76
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μιλάτοβιτς): Ράκοβιτς, Σκέροβιτς 9 (3), Γιοβάνοβιτς 7 (1), Πόποβιτς 2, Αλέκσιτς 6 (2), Μπιέλιτσα 2, Περοβάνοβιτς 15, Πάσιτς 8 (1), Βούγιοβιτς 1, Ρόμπινσον 13.
ΕΛΛΑΔΑ (Δικαιουλάκος): Δημητράκου 29 (4), Χατζηνικολάου 9, Καλτσίδου 7 (1), Παπαμιχαήλ 2, Λύμουρα 6 (1), Σωτηρίου 2, Κοσμά 8 (2), Σπανού 13 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…