Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Έχουν υποτάξει μεγάλες δυνάμεις”

“Έχουν υποτάξει μεγάλες δυνάμεις”

dikaioulakos

dikaioulakos

Με ηγέτιδα την Στέλλα Καλτσίδου, η Εθνική Ομάδα Γυναικών, πήρε πολύ μεγάλη νίκη επί της Τσεχίας με 74-71. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, φανερά ευτυχισμένος, μίλησε για την επικράτηση που μας κρατάει ζωντανούς στην υπόθεση πρόκριση.

Αναλυτικά:
“Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια. Έχουν έρθει εδώ χωρίς να τις πιστεύει κανείς κι έχουν υποτάξει μεγάλες δυνάμεις, μεγάλα ονόματα. Η Τσεχία δεν είναι μικρό όνομα στο παγκόσμιο μπάσκετ και ουσιαστικά με αυτή τη νίκη που κάναμε την πετάξαμε απέξω. Στο πρώτο ημίχρονο ό,τι και να κάναμε ήταν αντίθετο με αυτά που είχαμε πει. Ήμασταν εντελώς εκτός πλάνου. Οι Τσέχες στο πρώτο ημίχρονο σκόραραν 25 πόντους από δικά μας λάθη. Είπαμε ότι αυτό δεν γίνεται. Δεν μπορεί η Γαλλία να μας βάζει σε όλο το ματς 50 πόντους και η Τσεχία 48 σε ένα ημίχρονο. Με αυτή τη λογική μπήκαμε και με το γεγονός ότι θα πρέπει να πάψουμε να διαμαρτυρόμαστε στους διαιτητές, γιατί αυτό μας έφερνε εκνευρισμό και άλλοθι, έστω κι αν είχαμε δίκιο σε κάποια σημεία”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στη διαιτησία, λέγοντας: “Δεν μπορείς ποτέ να κάθεσαι να διαμαρτύρεσαι στους διαιτητές και να χάνεις το μυαλό σου. Παρότι στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να έχουμε πολλές διαφωνίες με τους διαιτητές και πολύ εκνευρισμό, δεν ασχοληθήκαμε. Είχαμε το μυαλό μας στο δικό μας πλάνο στην άμυνα”.

Τέλος, παραδέχθηκε πως το… μυστικό της νίκης τους ήταν η άμυνα ζώνης που έπαιξαν στο δεύτερο μέρος: “Κλειδί” ήταν ότι στο σημείο που οι Τσέχες έπαιζαν χωρίς σουτέρ και το γυρίσαμε στη ζώνη. Εκεί πήραμε αρκετές μπάλες και καλύψαμε τη διαφορά, ενώ στην επίθεση σημαδέψαμε πολύ τις παίκτριες που είχαν μις ματς. Επίσης, είχαμε πολύ καθαρό μυαλό στο τελευταίο ενάμισι λεπτό. Διαφορετικό μπάσκετ παίζεται στα 38 πρώτα λεπτά και διαφορετικό στα τελευταία δύο λεπτά που δεν χωράνε λάθη. Πήραμε τη νίκη πανάξια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…