Κεντρική Ασίστ Shadow Έχει σφυγμό

Έχει σφυγμό

panellinios

panellinios-xifaskia

Τί κι αν ο Μίνωας Κυριακού έφυγε από τον Πανελλήνιο κι άφησε “καμένη γη”… Τί κι αν εδώ και πέντε χρόνια η διοίκηση του συλλόγου προκύπτει από δικαστικό προσωρινό διορισμό… Τί κι αν τα χρέη έπνιγαν τον σύλλογο των “Ολυμπιονικών”. Κάτι το μεράκι αυτών που ανέλαβαν να ξεκολλήσουν το κάρο από τη λάσπη, κάτι η δυναμική του σωματείου, κάτι η αγάπη ανθρώπων που μεγάλωσαν στην (όνομα και πράγμα) Κυψέλη του αθλητισμού και το θαύμα έγινε. Ο Πανελλήνιος έχει σφυγμό…

Στις ταλαιπωρημένες, αλλά όχι παρατημένες, εγκαταστάσεις του ΠΓΣ καλλιεργούνται σήμερα 24 αθλήματα. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, φαίνεται να αποδίδουν οι προσπάθειες για ανανέωση και σταθεροποίηση της διοικητικής λειτουργίας, αλλά και για αναβάθμιση της αθλητικής – αγωνιστικής δραστηριότητας του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Αν αυτό έχει κάποια αξία, το τμήμα χάντμπολ κατέκτησε τη 2η θέση στην Α2 ανδρών, 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, ενώ οι παίδες πρωταγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο βόλεϊ η 5η θέση στην Α2 ανδρών και η άνοδος των γυναικών στη Β΄ Εθνική, επιβεβαιώνει αυτό που γράψαμε πιο πάνω.

Στην ξιφασκία και το μοντέρνο πένταθλο ο Σύλλογος κατέχει την 1η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στην τοξοβολία και την άρση βαρών κατέχει την 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στο άθλημα του στίβου άνδρες και γυναίκες εναλλάσσονται στην τριάδα της κατάταξης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Ο αθλητής και πανελληνιονίκης Κ. Φιλιππίδης διακρίνεται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η αθλήτρια Ευαγ. Σοφάνη είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος στη σφαιροβολία. Επίσης το σκάκι βρίσκεται στην πρώτη τριάδα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Τα τμήματα παμπαίδων, παίδων, εφήβων, παγκορασίδων , κορασίδων και νεανίδων της κολύμβησης βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα και κατακτούν μετάλλια σε πανελλαδικές αγωνιστικές διοργανώσεις.

Σβήστε τα όλα αυτά. Διαγράψτε τα… Οι ακαδημίες αριθμούν πάνω από 2.500 παιδιά. Και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, το καλοκαιρινό camp συνδιοργανώνεται με τον ΟΠΑΝΔΑ και δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερα από 600 παιδιά, σε κάθε μία από της τέσσερις περιόδους, να γνωρίσουν τον ιστορικό Σύλλογο, τα αθλήματα, αλλά και τις προνομιακές (λόγω γεωγραφικής θέσης) εγκαταστάσεις του.

Ο Πανελλήνιος είναι εδώ. Και το πλάνο περιλαμβάνει και το μπάσκετ, το οποίο σύντομα θα στείλει το δικό του μήνυμα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…