Κεντρική Basket League Αγώνες Άρης – Ολυμπιακός 84-74

Άρης – Ολυμπιακός 84-74

aris olympiakos

aris-olympiakos

“Αυτοκρατορική” εμφάνιση…
Ο Άρης ήταν εκπληκτικός στο Αλεξάνδρειο και κατάφερε να φέρει εις πέρας την έκπληξη, επικρατώντας με 84-74 του Ολυμπιακού στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών, αποτρέποντας τη “σκούπα” και παίρνοντας παράταση ζωής ώστε να διεκδικήσει κάτι ακόμα πιο “τρελό” και δη να νικήσει τους “ερυθρόλευκους” για δεύτερη σερί φορά και να επιστρέψει στο ΣΕΦ για το πέμπτο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ήταν εντυπωσιακά συνεπείς και στις δύο πλευρές του παρκέ. Εξαιρετική επιθετική λειτουργία, δυναμική διεκδίκηση των ριμπάουντ, μεστή άμυνα χαρακτήρισαν το συγκρότημα των νικητών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και την άσχημη ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Ολυμπιακός, που σούταρε μόλις με 18% (6/34) από το τρίποντο και έδειξε περισσότερο χαλαρός από ότι θα έπρεπε. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι Πειραιώτες προηγήθηκαν μόλις για ελάχιστα δευτερόλεπτα (στις αρχές της δεύτερης περιόδου) σε ολόκληρη την αναμέτρηση.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν (ποιος άλλος;) ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ που “σκότωσε” τον Ολυμπιακό με 28 πόντους έχοντας τρομακτικά ποσοστά και δη 6/10 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 7/11 βολές ενώ κατέβασε και 6 ριμπάουντ! Κώστας Χαρίσης και Τόρεϊ Τόμας τον πλαισίωσαν, σημειώνοντας 17 και 12 πόντους, αντίστοιχα. Εκ του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε πληθωρική εμφάνιση με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, έχοντας συμπαραστάτες τους Γιώργο Πρίντεζη (13π.) και Οθέλο Χάντερ (11π.-5ρ.) αλλά δεν ήταν αρκετοί για να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Ο Άρης έκανε δυναμική αφετηρία και με μπροστάρη τον Βεζένκοφ προηγήθηκε με 7-0 στα πρώτα δυόμισι λεπτά της αναμέτρησης. Μάντζαρης και Ντάνστον αποτέλεσαν το αντίβαρο του Ολυμπιακού, με πόντους των οποίων οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (9-9) στο 5ο λεπτό. Ο Άρης όμως δεν τα παράτησε. Συνέχισε να παλεύει σκληρά στην άμυνα και να έχει καθαρό μυαλό στην επίθεση, φθάνοντας στο +6 (20-14 στο 9’) και διατήρησε την πρωτοκαθεδρία μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου (21-18).

Τέσσερις γρήγοροι πόντοι από Αγραβάνη και Λοτζέσκι, στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου, έθεσαν τον Ολυμπιακό σε θέση πρωτοπόρου (21-22 στο 11’), για πρώτη και τελευταία φορά σε όλο το ματς! Οι κιτρινόμαυροι δεν πανικοβλήθηκαν, συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα και επιβραβεύτηκαν για την επιμονή τους. Με τους Πάσαλιτς και Πουλιανίτη να χτυπούν από την περιφέρεια και τους ΧαρίσηΤσιάρα από μέση και κοντινή απόσταση, ο Άρης έτρεξε επιμέρους 11-4 και προηγήθηκε με 6 πόντους (32-26) στο 14ο λεπτό, διατηρώντας τη διαφορά αυτή μέχρι το 15’ (34-28). Τότε ο Πρίντεζης πήρε το όπλο του και με 6 συνεχόμενους πόντους (χωρίς να καταφέρουν να απαντήσουν οι Τσιάρας και Βεζένκοφ) επανέφερε το ματς στα ίσα (34-34 στο 17’).

Και πάλι όμως, οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να πάρουν τα ηνία τους ματς τα οποία κρατούσαν γερά στα χέρια τους οι γηπεδούχοι. Με τον Χαρίση να κάνει εξαιρετική δουλειά κάτω από τις ρακέτες και τον Βεζένκοφ να τον πλαισιώνει, ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 7 πόντους (44-37)!

Και δεν σταμάτησε εκεί! Με τρίποντο του Τόμας, ύστερα από ενάμιση λεπτό στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι άνοιξαν την ψαλίδα στο +10 (47-37) και λίγο αργότερα στο +13 (50-37 στο 22’) ξανά από μακρινή απόσταση, αυτή τη φορά δια χειρός Βεζένκοφ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (54-44 στο 24’) παρά τις προσπάθειες του Χάντερ και του Σλούκα καθώς ο Βεζένκοφ ήταν ασταμάτητος και διατηρούσε την ομάδα του σε θέση ισχύος για να έρθει ο Τόμας και με δύο βολές να εκτοξεύσει την απόσταση στο +16 (61-45) στο 26’!

Εν τέλει όμως, οι Πειραιώτες με αντεπίθεση διαρκείας και μέσω της αμυντικής τους βελτίωσης, κατάφεραν να πλησιάσουν στους 8 (65-57), 6 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου, με κύριους εκφραστές τους Λαφαγιέτ και Ντάνστον.

Εκατέρωθεν αστοχία και λάθη χαρακτήρισε τα πρώτα δύο λεπτά της τελευταίας περιόδου αλλά ο Άρης δεν έχασε τη συγκέντρωση του. Διατήρησε τη διαφορά μεταξύ 8 και 10 πόντων χάρη σε καλάθια των Χαρίση και Βεζένκοφ, με ενδιάμεσες απαντήσεις από τον Πρίντεζη, ο οποίος όμως δεν ήταν αρκετός για να αλλάξει τον ρου του αγώνα. Oι Πειραιώτες κατάφεραν να ανανεώσουν πολλές επιθέσεις αλλά ήταν τρομερά άστοχοι και αμυντικά δεν απέδωσαν στα, συνηθισμένα, υψηλά τους στάνταρ με αποτέλεσμα οι αρειανοί να διατηρούνται συνεχώς σε θέση οδηγού, με διψήφιες διαφορές (78-68 στο 38′) και να φθάνουν στο θρίαμβο.

Διαιτητές: Φούφης – Πουρσανίδης – Δεσλής.
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 44-37, 65-57, 84-74.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 9 (1), Τσιάρας 2, Δήμας, Ριντ 5, Τόμας 12 (2), Πουλιανίτης 3 (1), Χαρίσης 17, Βεζένκοφ 28 (3), Μούρτος 8.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πρίφτης): Χάντερ 11, Ντάνστον 8, Ντάρντεν, Παπαπέτρου, Σλούκας 9 (1), Λαφαγιέτ 8 (1), Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 13, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 14 (3), Καββαδάς, Κατσίβελης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …