Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Αραχνιασμένες ιδέες

Αραχνιασμένες ιδέες

fasoulas panagiotis

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ο λαός μας, με τη σοφία της απλότητας που τον διακρίνει, έλεγε “βγάλε την αράχνη από το σπίτι σου, για να μην σε βγάλει κείνη”. Κάθε κανόνας έχει εξαιρέσεις, γι” αυτό κι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει κανέναν λόγο να βγάλει την “αράχνη” (βλέπε Παναγιώτη Φασούλα) από το δικό του -εκεί καταντήσαμε- σπίτι (βλέπε ΕΟΚ), γιατί έτσι κι αλλιώς αυτός θα βγει.

Ο νέος Αθλητικός Νόμος, αυτός που σχεδίασε ο Γιάννης Ανδριανός και τελειοποιεί ο Σταύρος Κοντονής, θα κατατεθεί πιθανότατα στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής. Περιλαμβάνει πολλά και διάφορα, αναφορικά με τις Ομοσπονδίες, ανάμεσά τους και το τέλος των “ισόβιων προέδρων”, δηλαδή του Γιώργου Βασιλακόπουλου, εν προκειμένω.

Πάρα την προσπάθεια που έκανε, ο πάλαι ποτέ “ισχυρός άνδρας” του ελληνικού μπάσκετ, να προσεγγίσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού, το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και το μήνυμα είναι σαφές. Για τη γεροντοπαρέα της ΕΟΚ πέφτουν τίτλοι τέλους.

Ζητούμενο είναι για το ελληνικό μπάσκετ η διάδοχη κατάσταση, για τους προύχοντες η ομαλή έξοδος. Η αναίμακτη έξοδος… Γι” αυτό και προετοιμάζουν για επόμενο πρόεδρο τον Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος εδώ και καιρό ανήκει στην παρέα του “σωλήνα”.

Το όλο θέμα είχε πάρει έκταση πέρυσι το Φθινόπωρο, με την ΕΟΚ να διαψεύδει (τότε) τα περί διαδοχής στην προεδρία της Ομοσπονδίας. Μόνο που τότε οι πολιτικές εξελίξεις πρόλαβαν την ψήφιση του νομοσχεδίου κι έτσι δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί η… λύση Φασούλα. Τώρα, που βρισκόμαστε ξανά στον ίδιο παρανομαστή, η “αράχνη” βγαίνει απ” το συρτάρι…

Υπό διαφορετικές συνθήκες θα συνυπογράφαμε με τα δύο χέρια την προώθηση του Φασούλα στην προεδρία της ΕΟΚ. Μπασκετάνθρωπος με άποψη και ανάμειξη με τα κοινά (βουλευτής και μετέπειτα δήμαρχος Πειραιά), πολιτικό λόγο και αντίληψη των πραγμάτων. Από τη στιγμή, όμως, που διάλεξε να στοιχηθεί δίπλα στους αυλικούς του “μεγάλου”, το είδωλό του -στα δικά μας μάτια- ξεθώριασε.

Βεβαίως υπάρχει ένα… αλλά: Στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν να ακούσουν για Φασούλα στην προεδρία και στον Ολυμπιακό έπαψαν -από τότε που μπλέχτηκε με τον Βασιλακόπουλο– να τον θεωρούν “δικό τους παιδί”.

Πηγή: idreamteam.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…