Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αποτελέσματα 3ης ημέρας

Αποτελέσματα 3ης ημέρας

spain argentina pagkosmio irakleio

spain-argentina-pagkosmio-irakleio

Με το απόλυτο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19, η Τουρκία, καθώς υπερίσχυσε της Κίνας με 62-51, στην τελευταία αγωνιστική. Οι Τούρκοι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στους Κινέζους, οι οποίοι προηγούνταν στο πρώτο ημίχρονο με 7 πόντους (34-27). Όμως, στην επανάληψη, οι γείτονες ανέβασαν την απόδοση τους και με μια καταιγιστική τελευταία περίοδο, όπου έτρεξαν επιμέρους 20-7 (!), πανηγύρισαν το 3/3!

Εγκεμέν Γκιουβέν και Φουρκάν Κορκμάζ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, με 12 και 11 πόντους, αντίστοιχα, ενώ από τους Ασιάτες, ξεχώρισαν οι Γιανχάο Χάο και Ζινκιού Χου, σημειώνοντας 18 και 17 πόντους.

Σαρωτική ήταν η Ισπανία, που τερμάτισε δεύτερη στον Β’ Όμιλο, διαλύοντας την Αργεντινή με 75-51. Οι Ίβηρες μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ και προηγήθηκαν με, το απίστευτο, 22-3 (!) στην πρώτη περίοδο και οι Αργεντίνοι δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στο κλίμα του αγώνα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαρκ Γκαρσία, με 18 πόντους, και ακολούθησε ο Γιακόμπο Ντίαζ με 12. Εκ των Λατίνων (που ολοκλήρωσαν χωρίς νίκη τις υποχρεώσεις τους) κανείς παίκτης δεν κατάφερε να σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων.

croatia-iran-pagkosmio-irakleio

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασαν, όπως αναμενόταν, οι ΗΠΑ, οι οποίες συνέτριψαν την Αίγυπτο με 92-50 και ολοκλήρωσαν αήττητες τις υποχρεώσεις τους στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Τάτουμ με 13 πόντους.

Πανεύκολο έργο και για την Κροατία, η οποία διέσυρε το Ιράν με 86-36 και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου πίσω από τις ΗΠΑ.

canada-italy

Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι κορυφής του τρίτου ομίλου ο Καναδάς, ο οποίος συνέτριψε την Ιταλία με 78-54, υποχρεώνοντας την στην πρώτη της ήττα στη διοργάνωση. Οι Καναδοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδού εξ’ αρχής και με πρωταγωνιστή τον Τζάκσον (16π.), έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της. Ο Φλακαντόρι προσπάθησε αρκετά (13π.) για τους Ιταλούς, αλλά ήταν μόνος.

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, η Αυστραλία έκανε σεφτέ στις νίκες στη διοργάνωσης, συντρίβοντας την Τυνησία με 93-64. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ουάιτ με 18 πόντους.

Η Δομινικανή Δημοκρατία στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Δ’ Ομίλου του παγκοσμίου πρωταθλήματος, επικράτησε της Κορέας με 102-89. Πρώτος σκόρερ των Δομινικανών αναδείχθηκε ο Φλόρες, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους, ενώ από την άλλη μεριά ξεχώρισε ο Γιέον, ο οποίος πέτυχε επίσης 19 πόντους.

Tsalbouris-Serbia-Greece

Τέλος, η Εθνική Εφήβων απέδειξε πως στοχεύει ψηλά. Με μια εξαιρετική εμφάνιση υπερίσχυσε της Σερβίας με 69-60 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση, ως πρώτη, όπου την περιμένει η Τυνησία. Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους, ενώ από τη μεριά των “Πλάβι” ξεχώρισε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης ημέρας:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Κροατία – Ιράν 86-36
ΗΠΑ – Αίγυπτος 92-50

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Αργεντινή – Ισπανία 51-75
Κίνα – Τουρκία 51-62

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Καναδάς – Ιταλία 78-54
Τυνησία – Αυστραλία 64-93

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
Δομινικανή Δημοκρατία – Κορέα 102-89
Ελλάδα – Σερβία 69-60

Η τελική βαθμολογία:

A’ ΟΜΙΛΟΣ
ΗΠΑ 6
Κροατία 5
Αίγυπτος 4
Ιράν 3

Β’ Όμιλος
Τουρκία 6
Ισπανία 5
Κίνα 4
Αργεντινή 3

Γ’ Όμιλος
Καναδάς 6
Ιταλία 5
Αυστραλία 4
Τυνησία 3

Δ’ Όμιλος
Ελλάδα 6
Σερβία 5
Δομ. Δημοκρατία 4
Κορέα 3

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…