Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αποτελέσματα 2ης μέρας

Αποτελέσματα 2ης μέρας

china argentina

china-argentina

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο κρίθησε στο τελευταίο λεπτό, η Κίνα επικράτησε της Αργεντινής με 74-67 στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 του Ηρακλείου και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Από την πλευρά της, η Αργεντινή έφτασε κοντά στην πρώτη της επιτυχία, ωστόσο έφυγε και πάλι με σκυμμένο το κεφάλι, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ζιάο με 23 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Βολέτ με 16 πόντους.

italia-australia

Με καλάθι του Φλακαντόρι στο φινάλε του παιχνιδιού, η Ιταλία επικράτησε της Αυστραλίας με 69-67 και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τα “καγκουρό” που γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ντιέγκο Φλακαντόρι με 23 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο ΜακΒέι με 18 πόντους.

canada-tunisia-pagkosmio-irakleio

Σε παράσταση για ένα ρόλο, μετέτρεψε το παιχνίδι κόντρα στην Τυνησία, ο Κανάδας, “σκορπίζοντας” την στους “57 ανέμους” και δη επικρατώντας με το δυσθεώρητο 93-36! Ζαλέν Πόιζερ και Κόρεϊ Τζόνσον ήταν οι πρωτοστάτες των Καναδών, σημειώνοντας 22 και 21 πόντους αντίστοιχα.

spain-turkey-pagkosmio-irakleio

Νικηφόρα συνέχισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η Τουρκία, καθώς επιβλήθηκε, στο ντέρμπι, της Ισπανίας με 72-65. Οι Τούρκοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο και προηγούνταν με 15 πόντους (44-29), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, αλλά οι Ισπανοί αντεπιτέθηκαν, πλησίασαν απειλητικά αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τη μεγάλη ανατροπή.

Πρώτος σκόρερ, από τους γείτονες μας, ήταν ο Φουρκάν Κορκμάζ, με 14 πόντους, και ακολούθησαν οι Εγκέ Αράρ, Εγκεμέν Γκιουβέν με 13 και 10 πόντους, αντίστοιχα. Από την αντίπερα όχθη, διακριθείς ήταν ο Φρανσίσκο Αλόνσο, σημειώνοντας 14 πόντους.

Simanic-serbia-korea

Το “δυο στα δυο” έκανε η ομάδα της Σερβίας, καθώς στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του παγκοσμίου πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση του Δ’ Ομίλου, στον οποίο ανήκει και η Εθνική μας ομάδα, επιβλήθηκε της Κορέας με 113-83. Πρώτος σκόρερ των “Πλάβι” αναδείχθηκε ο Σίμανιτς, ο οποίος πέτυχε 23 πόντους, ενώ από την αντίπερα όχθη, ξεχώρισε ο Γιέον, ο οποίος πέτυχε 31 πόντους.

Νικηφόρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Εφήβων, συνέχισε και η Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ, καθώς επικράτησε της Κροατίας με 103-81. Πρώτος σκόρερ των Αμερικάνων αναδείχθηκε ο Τάτουμ, ο οποίος πέτυχε 22 πόντους, ενώ από την άλλη μεριά ξεχώρισε ο Αράποβιτς, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους.

Στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου η Αίγυπτος πήρε την πρώτη της νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της διοργάνωσης επικράτησε του Ιράν με 62-59. Πρώτος σκόρερ της Αιγύπτου, αναδείχθηκε ο Μοχάμεντ, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους, ενώ στην αντίπαλη πλευρά, μπορεί ο Γιουσούφ Βαντ να πέτυχε 22 πόντους, όμως δεν απέτρεψε την ήττα για την Εθνική του Ομάδα.

ellada-dominikani dimokratia-pagkosmio-irakleio

Αν και τα χρειάστηκε, η Ελλάδα επικράτησε της Δομινικανής Δημοκρατίας με 70-65 και έκανε το 2/2 στη διοργάνωση, φιγουράροντας στην κορυφή του ομίλου του τέταρτου ομίλου παρέα με την επόμενη αντίπαλο της, Σερβία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης μέρας:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΗΠΑ – Κροατία 103-81
Αίγυπτος – Ιράν 62-59

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Κίνα – Αργεντινή 74-67
Τουρκία – Ισπανία 72-65

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Αυστραλία – Ιταλία 67-69
Τυνησία – Καναδάς 36-93

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
Σερβία – Κορέα 113-83
Ελλάδα – Δομινικανή Δημοκρατία 70-65

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες):

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΗΠΑ 4
Κροατία 3
Αίγυπτος 3
Ιράν 2

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Τουρκία 4
Ισπανία 3
Κίνα 3
Αργεντινή 2

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Καναδάς 4
Ιταλία 4
Αυστραλία 2
Τυνησία 2

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
Ελλάδα 4
Σερβία 4
Δομινικανή Δημοκρατία 2
Κορέα 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…