Κεντρική NBA Αποσύρθηκε ο “Matrix” (vid)
NBA

Αποσύρθηκε ο “Matrix” (vid)

Shawn Marion

Το πε και το κανε…
Ο Σον Μάριον ανακοίνωσε, και επίσημα, την απόσυρση του από τη δράση, ύστερα 16 χρόνια καριέρας, ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή και αμέτρητες εντυπωσιακές φάσεις. Ο 37 χρονος φόργουορντ, είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του -περί παραίτησης- από τον περασμένο Ιανουάριο και εν τέλει, τις πραγματοποίησε. Όπως δήλωσε, ο κυριότερος λόγος ήταν η γέννηση του γιού του καθώς “έχω δεθεί πολύ μαζί του. Το να τον βλέπω μια στο τόσο, να τον παρακολουθώ να μεγαλώνει μέσα από φωτογραφίες και βίντεο, είναι πολύ σκληρό. Ήθελα να φύγω με τους δικούς μου όρους και το έκανα”.

marion-profile

Ο “Matrix” θα μνημονεύεται ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς φόργουορντ στο ΝΒΑ, και στις δύο πλευρές του παρκέ (γι’ αυτό του δόθηκε και αυτό το ψευδώνυμο). Με όπλο την φοβερή του αθλητικότητα, προσέφερε ουκ ολίγα εντυπωσιακά καρφώματα ενώ είναι χαρακτηριστικός, ο ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο σουτάρει. Τα καλύτερα του χρόνια, ήταν τα πρώτα οχτώμησι της καριέρας του, στο Φοίνιξ, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα των Σανς (που τον επέλεξαν το 1999 στην ένατη θέση του Ντραφτ) και συμπαίκτες τους Στιβ Νας και Αμάρε Στουντεμάιρ.

shawn-marion-suns

Ακολούθησε ενάμισης χρόνος περιπλάνησης σε Μαϊάμι και Τορόντο, προτού έρθουν οι Μάβερικς να τον εμπιστευτούν ξανά και να του δώσουν σημαντικό ρόλο. Με την ομάδα του Τέξας, και δίπλα στον σπουδαίο Ντιρκ Νοβίτζκι, πανηγύρισε το μοναδικό δαχτυλίδι της καριέρας του, το 2011, ενάντια στον, μέχρι πρότινος συμπαίκτη του, ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους νεοσύστατους “Big Three“, της πρώην ομάδας του, Χιτ.

Ο Μάριον, αγωνίστηκε συνολικά σε 1163 παιχνίδια στον “μαγικό κόσμο“, μετρώντας 15.2 πόντους, 8.7 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 1.5 κλεψίματα και 1.1 μπλοκ μέσο όρο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …