Κεντρική Διεθνή Αποσύρθηκε ο Καούν

Αποσύρθηκε ο Καούν

khaun

khaun

Την απόσυρση του από τη δράση ανακοίνωσε ο Σάσα Καούν, σε ηλικία, μόλις, 30 ετών! Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πανηγύρισε την τέταρτη σερί κατάκτηση του πρωταθλήματος της VTB League αλλά η “βόμβα” ήρθε δια στόματος, Καούν που αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του τόσο νωρίς. Ο Ρώσος σέντερ δήλωσε πως είχε χάσει πια το πάθος για το μπάσκετ και είχε πάρει την απόφαση του από τις αρχές της φετινής σεζόν.

“Έβαλα τέλος στην επαγγελματική μου καριέρα. Αυτή ήταν η τελευταία μου σεζόν!” αποκάλυψε ο 30χρονος διεθνής και συνέχισε: “Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την απόφασή μου, αλλά ο κυριότερος είναι η συναισθηματική κούραση. Δεν ευχαριστιέμαι το μπάσκετ, όπως πιο παλιά. Έτσι, έπρεπε να σταματήσω. Από το ξεκίνημα της σεζόν, ήξερα πως αυτή θα ήταν η τελευταία μου. Είναι η στιγμή που πρέπει να ξεκινήσεις κάτι καινούριο και είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω, αλλά νομίζω πως θα έχει σχέση με τον αθλητισμό”.

Καταλήγοντας, έκανε μια αναδρομή σημειώνοντας πως “Ήταν ένας μακρύς δρόμος επτά ετών με την ΤΣΣΚΑ, όπου κέρδισα πολλά. Το μόνο που δεν κατάφερα ήταν μία Ευρωλίγκα. Έπαιξα σε έξι Φάιναλ Φορ, έφτασα κοντά, αλλά έτσι είναι η μοίρα”.

Ο Καούν φοίτησε στο κολέγιο του Κάνσας -με το οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση του NCAA το 2008– και επιλέχθηκε στο Νο26 του δεύτερου γύρου του Ντραφτ το 2008, από τους Σιάτλ Σουπερσόνικς, οι οποίοι έστειλαν τα δικαιώματα του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Το ίδιο καλοκαίρι, τον απέκτησε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε και τα επτά χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας και φέτος μέτρησε 10.2 πόντους και 4 ριμπάουντ μέσο όρο σε Ευρωλίγκα και Βαλτική Λίγκα. Με την Εθνική ομάδα της Ρωσίας, αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο του 2010 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…