Κεντρική Basket League Άρης “Ανοιχτός σε κάθε πρόταση”

“Ανοιχτός σε κάθε πρόταση”

vezenkof

vezenkof

Ανοιχτός σε κάθε πρόταση εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Ο άσσος του Άρη, όπως τόνισε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, περιμένει τις επίσημες προτάσεις ώστε να αποφασίσει το καλύτερο για τον ίδιο και χαρακτήρισε τιμητικό το ενδιαφέρον των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Παράλληλα, τόνισε ότι περιμένει τις εξελίξεις στο αν θα αγωνιστεί ο Άρης στην Ευρώπη, ενώ τέλος υποστήριξε ότι δε γίνεται να αγωνιστεί στην εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Α. Βεζένκοφ στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:
Για τις λίγες ημέρες ξεκούρασης: “Θα ξεκουραστώ μέχρι την Τετάρτη (24/06), για να χαλαρώσω λίγο. Μετά ξεκινώ δουλειά στη Θεσσαλονίκη και ενδέχεται να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι στις ΗΠΑ”.

Για το ότι φαίνεται να ζει για το μπάσκετ: “Το αγαπάω πάρα πολύ, δεν ξεκουράζομαι ποτέ πάνω από 5-6 ημέρες και προσπαθώ πάντα να γυμνάζομαι, να κάνω σουτ και βάρη, για να μένω σε καλή κατάσταση”.

Για το ότι συνήθως παίζει σε δύο διοργανώσεις εθνικών ομάδων: “Έχω συνηθίσει να παίζω σε δύο διοργανώσεις τα καλοκαίρια. Φέτος θα λείπουν οι αγώνες και θα είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα”.

Για τον ηγετικό ρόλο που έχει σε μια ομάδα όπως ο Άρης: “Από την αρχή ο προπονητής έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και πιστεύω πως τον έβγαλα ασπροπρόσωπο κι είχα την ευκαιρία να εξελιχθώ. Σίγουρα είναι βαριά η φανέλα, αλλά πάντα είναι ωραίο να παίζεις με δημιουργικό άγχος. Είναι πολύ όμορφο και δεν με γεμίζει με πίεση”.

Για το γεγονός πως προέρχεται από μπασκετική οικογένεια: “Έχω ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα μου, με κριτικάρει πιο σκληρά από όλους, αλλά μου λέει και τα καλύτερα πράγματα. Έχουμε κάνει τα πάντα μαζί από μικρή ηλικία, για να καταφέρω πράγματα. Με έχει κάνει να πιστέψω πως μόνο από την προπόνηση μπορώ να γίνομαι καλύτερος. Συζητάμε για μπάσκετ συνέχεια, πριν και μετά τους αγώνες, αλλά σίγουρα υπάρχουν και στιγμές που μιλάμε και για άλλα πράγματα”.

Για τη φετινή πορεία του Άρη: “Ήταν μια μεγάλη χρονιά, ο κόουτς ήρθε τελευταίος από όλους. Το ρόστερ μπορεί να μη φάνταζε σπουδαίο, αλλά το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τους ξένους στο ελληνικό περιβάλλον. Είχαμε μεγάλες διακοπές, άσχημες ήττες και σπουδαίες νίκες. Κάναμε μικρά θαύματα. Θα ήταν πιο δίκαιο να πάει η σειρά με τον ΠΑΟΚ σε πέμπτο ματς. Η διοίκηση του Άρη κατάφερε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ από την αρχή, γιατί εάν μηδενιζόμασταν θα ήταν άσχημα τα πράγματα. Ξεκίνησε το καλό μομέντουμ μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ. Βγήκαμε τέταρτοι επειδή η ΑΕΚ έκανε κάποιες απρόσμενες ήττες, τις οποίες εκμεταλλευτήκαμε”.

Για την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ: “Όλες οι ομάδες χρειάζονται κάποιο οικονομικό κύρος, για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Τα τελευταία τρία χρόνια η διοίκηση πάλευε και φέτος ήρθε ο κ. Λάσκαρης. Είναι δεδομένο και σπουδαίο το γεγονός πως θα βοηθήσει. Χρειάζονται υπομονή και σωστά βήματα, για να γίνει κάτι μεγάλο. Το ίδιο πρέπει να γίνει και σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ”.

Για το εάν μπορεί κάποια ομάδα να μπει… σφήνα στους δύο μεγάλους: “Τα επόμενα δύο τρία χρόνια είναι δύσκολο να συμβεί κάτι, αλλά σιγά σιγά το πρωτάθλημα μπορεί να γίνει πολύ ανταγωνιστικό, εάν υπάρχει σωστό πλάνο και διάρκεια στις ομάδες”.

Για το ότι αποτελεί “καυτό” όνομα στο μεταγραφικό παζάρι: “Εάν δεν υπάρχει Ευρώπη στον Άρη δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε. Εάν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση θα συζητήσω μαζί του, αλλά θα πρέπει να περιμένω τις προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες. Χρειάζεται υπομονή, συγκεκριμένα βήματα, να μελετήσω όποιες προτάσεις και να συζητήσω με οικογένεια και μάνατζερ”.

Για το ότι δεν βιάζεται να πάει στο ΝΒΑ, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Ο Γιάννης έκανε κάτι ασύλληπτο, έχει όλα τα προσόντα για να γίνει το next big thing. Δεν μπορούμε να κάνουμε όλοι το ίδιο πράγμα. Μέσα από την Ευρώπη, τα σκληρά παιχνίδια και το σκληρό ανταγωνισμό θα καταφέρω να φθάσω στο κορυφαίο επίπεδο, που είναι και ο στόχος μου. Με σωστή δουλειά, εξέλιξη και υγεία πιστεύω πως στο μέλλον μπορώ να τα καταφέρω. Σίγουρα, όμως, θα πρέπει να δουλέψω πολύ. Οφείλω πρώτα να καθιερωθώ στην Ευρώπη και μετά βλέπουμε για το ΝΒΑ”.

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό: “Σίγουρα, είναι πολύ τιμητικές ενδεχόμενες προτάσεις από τις πιο μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπης. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχω κάτι επίσημο στα χέρια μου. Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση. Περιμένω και ελληνικό διαβατήριο. Είμαστε στο τελικό στάδιο και περιμένουμε να βγει από τον υπουργό και να έρθει στα χέρια μου”.

Για το εάν με το ελληνικό διαβατήριο θα μπορούσε να αγωνιστεί και στην Εθνική Ελλάδας: “Δεν έχω δικαίωμα κι έχω επιλέξει κι έναν δρόμο από μικρός”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…