Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αναχώρησαν για Ρουμανία

Αναχώρησαν για Ρουμανία

ethniki gunaikon

ethniki gunaikon

Από το “Ελευθέριος Βενιζέλος“, για τη Ρουμανία και πιο συγκεκριμένα για την Οριντέα, αναχώρησε η Εθνική Ομάδα Γυναικών, το απόγευμα της Τρίτης (09/06), εκεί όπου διεξάγεται ο Β’ Όμιλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών και η Εθνική μας Ομάδα θα αντιμετωπίσει τις Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία και Λευκορωσία.

Λίγο πριν από την αναχώρηση της Εθνικής Ομάδας από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, τόνισε: “Η προετοιμασία ήταν πολύ μεγάλη. Δώσαμε φιλικά με δύσκολες ομάδες. Χάσαμε κάποια παιχνίδια με μεγάλες διαφορές και μέχρι να μπούμε στη λογική του τι πρέπει να κάνουμε, δημιουργήθηκαν διαφορές που μας οδήγησαν σε ήττες. Δεν κρύψαμε τις αδυναμίες μας, τις αποκαλύψαμε και τις μάθαμε και τώρα είναι η ώρα να πούμε καλά το μάθημά μας στην ώρα του διαγωνίσματος. Τα φιλικά δεν τα κάνεις για να νικήσεις. Τα κάνεις για να δεις ποια σχήματα ταιριάζουν. Κάποια σχήματα βγήκαν, κάποια όχι. Το σημαντικό, όμως, είναι να ξεχωρίζεις τις λεπτομέρειες που σε έφτασαν σε κάτι θετικό.

Δουλέψαμε πάνω σε αυτά τα δύο ζητήματα. Είναι πολύ δύσκολο το Ευρωμπάσκετ. Όλες οι ομάδες είναι πιο δυνατές από κάθε άλλη φορά και όλες έχουν μία παίκτρια από τις ΗΠΑ. Δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι άλλες όμως. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε καλά αυτά που ξέρουμε. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και στην ομάδα μας έχουμε πολύ καλή χημεία και περιμένουμε τι θα μας βγει στο παρκέ, αγώνα με αγώνα. Το όπλο αυτή της ομάδας το IQ.

Τα κορίτσια ξέρουν πολύ μπάσκετ, έχουν καλή τακτική, αφομοιώνουν γρήγορα αυτά που τους λέμε και αυτό είναι το πιο μεγάλο όπλο. Η ομάδα αυτή βγάζει και ένα απόθεμα καρδιάς στο γήπεδο και αυτό θέλω να το σημειώσω!”

Η Στέλλα Καλτσίδου συμφώνησε με τον προπονητή της και πρόσθεσε: “Ο αρχικός μας στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έτσι, μέρα με τη μέρα θα προσπαθούμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θεωρώ ότι τα φιλικά που δώσαμε δεν ήταν τυχαία. Ήταν απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες που πάνε για μετάλλιο. Οι αντίπαλοί μας στον όμιλο δεν είναι του ίδιου επιπέδου. Κάθε αγώνας όμως, παραμένει κρίσιμος. Το ιδανικό θα ήταν για εμάς να ξεκινήσουμε με νίκες απέναντι στην Ιταλία και την Πολωνία και να προσπαθήσουμε στη συνέχεια απέναντι στην Τουρκία να κάνουμε την υπέρβαση”.

Η Πελαγία Παπαμιχαήλ κυμάνθηκε στο ίδιο μήκος κύματος σε όσα είχε να πει, ξεκινώντας από ένα διαφορετικό σημείο εκκίνησης. Από το γεγονός ότι το ρεπό της ελληνικής ομάδας στην Α’ Φάση, είναι την πρώτη μέρα: “Όλες οι ομάδες θα έκαναν το ρεπό τους κάποια στιγμή. Σε εμάς έτυχε να είναι στην αρχή και να έχουμε στη συνέχεια τέσσερις αγώνες συνεχόμενους. Δεν μπορώ να πω ότι είναι μειονέκτημα, γιατί κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι μειονέκτημα για τις άλλες ομάδες που έχουν το ρεπό ανάμεσα στους αγώνες, με τη λογική ότι μπορεί να τους κόψει το ρυθμό. Οπότε η μία μέρα ρεπό δεν είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά. Το όπλο μας ως ομάδα είναι το πάθος και η άμυνα και θεωρώ ότι έχουμε ένα πλεονέκτημα στην τακτική. Μπορεί να μην έχουμε τα μεγάλα ύψη, αλλά η καθεμία στην ομάδα ξέρει το ρόλο της και τι ακριβώς πρέπει να κάνει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…