Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Επιτυχημένη σεζόν”

“Επιτυχημένη σεζόν”

Xalvatzakis

Xalvatzakis

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους για 10η συνεχόμενη φορά στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου των τελικών και μίλησε για τη μεγάλη προσέλευση κόσμου, που είχε η φετινή αγωνιστική περίοδος.

Αναλυτικά:
Η σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά πετυχημένη. Είχαμε ρεκόρ προσέλευσης. Περισσότερα από 100.000 εισιτήρια. Αν δεν είχαμε και τα κεκλεισμένων των θυρών, θα ξεπερνούσαμε τα 300.000 εισιτήρια.

Είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, με τεράστιο ενδιαφέρον. Βλέπουμε νέες δυνάμεις, αλλά και παλαιότερες δυνάμεις, να μπαίνουν με δύναμη και διάθεση, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Άρης.

Είδαμε συγκλονιστικούς αγώνες και θεωρώ πως θα δούμε και στους τελικούς. Να μην έχουμε θέματα βίας. Δεν πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο. Να μείνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Να πέσουν οι τόνοι, να απολαύσουμε τους αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος.

Έχουμε δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Να το εκτιμήσουμε αυτό. Έχουμε καλομάθει και θα καταλάβουμε το πόσο σημαντικές ομάδες είναι, όταν κάποια στιγμή πάψουν να είναι στην κορυφή. Έχουμε δύο σπουδαίες ομάδες, να τις εκτιμήσουμε. Το μπάσκετ μπορεί και πρέπει να απογειωθεί. Δεν είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές, εμείς είμαστε παράγοντες. Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και οι προπονητές. Το μπάσκετ είναι χαρά, δεν είναι πόλεμος“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…