Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Θα το αντέξει και αυτό;

Θα το αντέξει και αυτό;

gist pappas

gist-pappas

Τι άλλο μπορεί να γίνει…
Ησυχία δεν μπορεί να βρει ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο μήνα. Οι “πράσινοι” έχουν υποστεί μέσα σε 20 μέρες δύο τεράστια πλήγματα, τα οποία κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το κατά πόσο θα τα ξεπεράσει, ώστε να φανεί ανταγωνιστικός στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Η διοίκηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου οι νταμπλούχοι Ελλάδας να διατηρηθούν στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, αλλά οι ατυχίες δεν την αφήνουν να ολοκληρώσει το έργο της.

Το “τριφύλλι” είναι αναγκασμένο να πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν, δίχως τους δύο καλύτερους παίκτες του της φετινής χρονιάς. Ο Τζέιμς Γκιστ πραγματοποιούσε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ωστόσο η βλακεία είναι ανίκητη. Έκανε χρήση ινδικής κάνναβης και τέθηκε εκτός μάχης για οκτώ μήνες, με το μέλλον του στον Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικά αβέβαιο, παρότι ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι και το καλοκαίρι του 2017.

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ με τον Αμερικανό φόργουορντ, βγήκαν στην αγορά, βρήκαν τον αντικαταστάτη του (Ρεϊμάρ Μόργκαν), ενώ αποφάσισαν να ενισχυθούν και στην περιφέρεια με τον Ντι Τζέι Κούπερ, ώστε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος να έχει περισσότερες λύσεις στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, δεδομένου πως ο Νέλσον αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος για το restart, έτοιμος να παλέψει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά η τύχη του έπαιξε και πάλι άσχημο παιχνίδι. Ο Νίκος Παππάς τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο στο χθεσινό παιχνίδι με τον Κολοσσό. Ρήξη πρόσθιου χιαστού και έξω μηνίσκου ήταν η γνωμάτευση των ιατρών, κάτι που σημαίνει πως η σεζόν έλαβε άδοξα τέλος για τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος θα περάσει το κατώφλι του χειρουργείου (για δεύτερη φορά φέτος) και θα επιστρέψει στα παρκέ μετά από 5-6 μήνες.

Μετά τον Τζέιμς Γκιστ, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έχασε και τον δεύτερο κορυφαίο παίκτη του τη φετινή σεζόν, έναν παίκτη, ο οποίος έβγαζε μάτια με την απόδοση του και ο οποίος “ανάγκασε”…. την “πράσινη” ΚΑΕ να του ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο μέχρι το 2018.

Τα “χτυπήματα” είναι πολλαπλά στο πράσινο στρατόπεδο. Το αν θα τα αντέξει θα το δείξει ο χρόνος. Το σίγουρο είναι πως θα παλέψει μέχρις εσχάτων με όσα όπλα διαθέτει για την ιστορία του, τη βαριά φανέλα του και τον κόσμο του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…