Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Θα τις κοιτάξουμε στα μάτια”

“Θα τις κοιτάξουμε στα μάτια”

Aggeliki Nikolopoulou-Ginaikes

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για το Ευρωμπάσκετ, που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, έχει μπει στην τελική ευθεία.

Η γυναικεία Εθνική ομάδα, μετά από δυο συμμετοχές σε ισάριθμα τουρνουά (Γαλλία και Ισπανία), έχει πάρει τις εμπειρίες της, έχει δει τις αδυναμίες της και πλέον πάει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για να κοιτάξει τους αντιπάλους της στα μάτια, όπως τονίζει και η Αγγελική Νικολοπούλου σε συνέντευξή της στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά:
Ποια είναι τα συμπεράσματά σας μετά τη συμμετοχή σε δύο σημαντικά τουρνουά;
“Ήταν πολύ δυνατά τουρνουά απέναντι σε δύσκολες ομάδες. Αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες και σίγουρα είδαμε τα λάθη μας. Τώρα στόχος μας είναι να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες που παρουσιάσαμε στα φιλικά και είδε και ο προπονητής μας. Γενικά η παρουσία μας, αν και θέλει σαφέστατα βελτίωση, ήταν καλή. Βέβαια θα πρέπει να εξαιρέσουμε κάποια ματς, όπως αυτά με την Ισπανία και τη Γαλλία. Κοιτάξαμε, ωστόσο, ομάδες στα μάτια και αναφέρω τη Ρωσία και την Τουρκία, που ήταν δύσκολο. Η άμυνά μας στα περισσότερα ματς ήταν θετική και από εκεί και πέρα, κάποια κομμάτια στην επίθεση πήγαν καλά. Θέλουμε δουλειά στη λεπτομέρεια και να βρούμε κάποιους ρόλους πολύ συγκεκριμένους”.

Ποια η γνώμη σου για τις ομάδες του ομίλου που συμμετέχει η εθνική;
“Η Τουρκία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και φάνηκε στο φιλικό που δώσαμε στην Ισπανία. Και αυτή βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασία της. Θα παρουσιαστεί θεωρώ βελτιωμένη στο Ευρωμπάσκετ, όπως άλλωστε όλες οι ομάδες σε σχέση με αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε τώρα. Έχει μεγάλα ατού, αλλά με την τακτική μας μπορούμε να τα περιορίσουμε. Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, θεωρώ ότι η Ιταλία και η Πολωνία είναι πιο πολύ στα μέτρα μας σε σύγκριση με τη Λευκορωσία. Θα κοιτάξουμε κάθε ομάδα στα μάτια και ό,τι καλύτερο μπορούμε θα αποκομίσουμε”.

Τέλος ποιοι είναι οι στόχοι της εθνικής ομάδας;
“Θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερο μπάσκετ γίνεται και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πάμε να ευχαριστηθούμε πάνω απ’ όλα τη συμμετοχή μας στο Ευρωμπάσκετ αν και ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

«Σήκωσε» το European Challenger Νεανίδων η Γαλλία

Η Εθνική Γαλλίας U18 κατέκτησε το European Challenger Νεανίδων, νικώντας την Ισπανία στον …