Κεντρική Basket League Άρης “Θα γίνει και μεγαλομέτοχος”

“Θα γίνει και μεγαλομέτοχος”

arvanitis-skiftos

Δηλώσεις σχετικά με τον νέο επενδυτή του Άρη, έκανε ο Λευτέρης Αρβανίτης. Ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ δήλωσε ότι ο Νίκος Λάσκαρης θα γίνει με τον καιρό, μεγαλομέτοχος, ενώ υπογράμμισε ότι θα φέρει και συμπαίκτες στην ομάδα. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη γρήγορη εξυγίανση της ΚΑΕ και τέλος τόνισε ότι στο ΔΣ θα μπουν 3 άτομα της επιλογής του επενδυτή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Αρβανίτης:
“Είναι μία αλλαγή σελίδας στην ΚΑΕ Άρης. Κινηθήκαμε με πολύ καλή τακτική εδώ και δύο μήνες. Συζητούσαμε πάρα πολλά πράγματα. Όσο μπορέσαμε κρατήσαμε από τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους μία καλή στάση και δεν έγινε γνωστό το όνομα του επενδυτή για 10-15 μέρες. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο για μια τόσο σημαντική συμφωνία. Φτάσαμε στην ολοκλήρωση της, με τον κ. Λάσκαρη με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να παίρνει το 41% της ΚΑΕ Άρης. Από εκεί και έπειτα, είναι στο χέρι του, όποτε το κρίνει ο ίδιος να πάρει την πλειοψηφία.

Για το χρονικό περιθώριο: “Υπάρχει χρονικό περιθώριο ενός έτους. Θα ανακοινωθούν ολα σε συνέντευξη Τύπου που πιστεύω ότι θα κάνουμε με τον Νίκο (σ.σ. Λάσκαρη), σύντομα”.

Για το αν θα είναι ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος ή κάποια εταιρεία που εκπροσωπεί: “Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης επενδυτικού ομίλου. Αυτή τη στιγμή ο ίδιος είναι κάτοχος του 41%. Μετά αν θα προχωρήσει στη μεταβίβαση των μετοχών σε κάποια από τις εταιρείες του ή θα τις κρατήσει ο ίδιος, δε το ξέρουμε ακόμα”.

Για το αν θα φέρει και άλλους συμπαίκτες: “Ναι, εννοείται. Αυτή είναι η δουλειά του. Έχει πολλές γνωριμίες. Γνωρίζει άτομα που είναι και φίλοι του, που πιστεύω θα μας βοηθήσουν για να φτάσουμε τον Άρη εκεί που θέλουμε όλοι”.

Για την αλλαγή επιπέδου: “Θα πάμε βήμα-βήμα, αυτό είπαμε και με τον Νίκο. Αυτό θέλει και ο ίδιος. Στόχος μας είναι να εξηγιανθεί η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και στο μέλλον να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε βήματα παραπάνω. Δεν πρέπει να κάνουμε κινήσεις νεοπλουτισμού. Το οικονομικό περιβάλλον είναι δύσκολο. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ευκαιρία, γιατί τρία χρόνια κάναμε κάποια βήματα προσέχοντας το πως διαθέτουμε τα χρήματα. Οπότε τώρα θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω”.

Για το βιογραφικό του Νίκου Λάσκαρη: “Είναι Έλληνας του εξωτερικού. Μεγάλωσε στη Γερμανία. Είναι μία πολύ καλή οικογένεια με αδαμάντινους χαρακτήρες. Για μένα είναι πολύ σημαντικό, τη στιγμή που οι Έλληνες βγάζουν τα χρήματα εκτός χώρας, οι Έλληνες του εξωτερικού επενδύουν εντός χώρας. Έπαιξε ρόλο ο κόσμος, το brand name, η δυναμική και αυτό που δημιουργήσαμε εδώ και τρία χρόνια”.

Για τις εγγυήσεις: “Ο ίδιος είπε ότι αναλμβάνει τα χρέη, που είναι περίπου 3,3 εκατομμύρια. Συμφωνήθηκε να πληρώνονται όλα στην ώρα τους, με την εύρυθμη λειτουργία να είνα το κυριότερο. Μας κατοχυρώνει όλους μας η θέση του και το τραπεζικό σύστημα που γνωρίζει και ασχολείται, αλλά και ο χαρακτήρας του”.

Για το αν θα γίνει μεγαλομέτοχος: “Βέβαια. Ο στόχος του είναι αυτός. Όσα χρήματα βάζει θα τα μετοχοποιεί μέχρι να αποφασίσει ο ίδιος να σταματήσει”.

Για το αγωνιστικό κομμάτι: “Για του χρόνου, θα γίνει νέο μπάτζετ και νέο πλάνο από κοινού”.

Για το διοικητικό κομμάτι: “Συνεχίζουμε όπως είμαστε τώρα. Μας εμπιστεύεται ο κ. Λάσκαρης. Από κοινού θα αποφασίσουμε για τις αλλαγές”.

Για τα άτομα του κ. Λάσκαρη στο Δ.Σ.: “Αποφασίστηκε να είναι 7μελής η διοίκηση και ο ίδιος να έχει 3 άτομα δικά του μέσα στο Δ.Σ. Το ποια είναι αυτά τα άτομα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Θα είναι όμως σίγουρα μέσα από την οικογένεια του Άρη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Συμφωνία Άρη με Τζαρόν Κάμπερλαν (vids)

Μετά τον Ζίριους Γουίλιαμς, ο Άρης “έκλεισε” ακόμη έναν Αμερικανό. Ο σύλλογος …