Κεντρική Basket League Άρης Τα 9 σενάρια κατάταξης

Τα 9 σενάρια κατάταξης

aris omadiki panigirismoi

aris-omadiki-panigirismoi

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου της Basket League, όλα είναι ανοικτά για τις θέσεις των πλέι οφ. Ο Άρης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ωστόσο μπορεί την επόμενη εβδομάδα να έχει βρεθεί από την τριτη θέση μέχρι και την έκτη θέση.

Για αυτό, η “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ έκανε γνωστά τα 9 σενάρια με τα οποία ο Άρης μπορεί να τερματίσει από τρίτος μέχρι και έκτος, γεγονός που επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά το πόσο αμφίρροπο και συναρπαστικό είναι το φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:
Ο ΑΡΗΣ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ 3ος ΑΝ…

κερδίσει τον Ολυμπιακό (εντός έδρας) και το Ρέθυμνο AEGEAN (εκτός έδρας) και ο ΠΑΟΚ χάσει από την ΑΕΚ και τα Τρίκαλα ARIES. Σ” αυτήν την περίπτωση ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ θα ισοβαθμήσουν και η ομάδα μας θα αναδειχτεί 3η, μετρώντας δύο νίκες στα μεταξύ τους ματς.

Ο ΑΡΗΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ 4ος ΑΝ…

α) κερδίσει Ολυμπιακό, Ρέθυμνο και παράλληλα ο ΠΑΟΚ κάνει μία νίκη στους τελευταίους δύο αγώνες του. Σ” αυτήν την περίπτωση η ομάδα μας θα είναι μόνη τέταρτη με ρεκόρ 17-9.

β) νικήσει ένα από τα δύο ματς, με την προϋπόθεση η ΑΕΚ να μην κερδίσει και τους δύο αγώνες της, με ΠΑΟΚ (εντός) και ΚΑΟΔ (εκτός).

γ) χάσει και τα δύο παιχνίδια του και παράλληλα η ΑΕΚ κάνει 0/2 και το Ρέθυμνο ηττηθεί στα Τρίκαλα. Απαραίτητη προϋπόθεση, να κρατήσει ο ΑΡΗΣ τη διαφορά των 6 πόντων στην Κρήτη.

Ο ΑΡΗΣ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ 5ος ΑΝ…

α) κερδίσει έναν από τους δύο αγώνες του και η ΑΕΚ πετύχει δύο νίκες, με ΠΑΟΚ και ΚΑΟΔ American Genetics. Σ” αυτήν την περίπτωση οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην τέταρτη θέση με την ΑΕΚ να έχει το αβαντάζ.

β) χάσει από Ολυμπιακό και Ρέθυμνο, παράλληλα οι Κρητικοί ηττηθούν την ερχόμενη Τετάρτη (6/5) στα Τρίκαλα και η ΑΕΚ κάνει έστω μία νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια της.

γ) ηττηθεί από Ολυμπιακό, Ρέθυμνο, αλλά (εφόσον το Ρέθυμνο περάσει από τα Τρίκαλα) κρατήσει τη διαφορά των 6 πόντων (68-62) στην Κρήτη και η ΑΕΚ κάνει 2/2 στα δύο τελευταία παιχνίδια της (το ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας αναλύεται παρακάτω).

Ο ΑΡΗΣ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ 6ος ΑΝ…

α) ηττηθεί από Ολυμπιακό, Ρέθυμνο, η ΑΕΚ κάνει δύο νίκες και οι Κρητικοί, εφόσον έχουν κερδίσει στα Τρίκαλα, καλύψουν τη διαφορά των 6 πόντων με την οποία ηττήθηκαν από την ομάδα μας στο «Nick Galis Hall».

β) Υπάρχει «σενάριο» τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ των ΑΡΗ, ΑΕΚ και Ρεθύμνου Aegean, αν η ομάδα μας χάσει και τα δύο παιχνίδια της, αυτή της Αθήνας κάνει το 1/2 και εκείνη της Κρήτης το 2/2. Σ” αυτήν την περίπτωση θα παίξει ρόλο ο συντελεστής των τριών ομάδων στα μεταξύ τους ματς. Αυτήν τη στιγμή ο ΑΡΗΣ έχει +1, η ΑΕΚ +12 και το Ρέθυμνο -13. Έτσι, αν ο ΑΡΗΣ ηττηθεί με 6 ή λιγότερους πόντους, θα καταλάβει την 5η θέση, αν χάσει με περισσότερους, την 6η”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…