Κεντρική Basket League ΑΕΚ Στο μουσείο του Καλλιμάρμαρου

Στο μουσείο του Καλλιμάρμαρου

aek-mouseio

Στις 04/04/1968 η ΑΕΚ έγραφε ιστορία στο Καλλιμάρμαρο με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. 47 χρόνια αργότερα, μέσω μίας σεμνής τελετής, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της εικόνας ρετρό, η οποία και θα κοσμεί πλέον το μουσείου του Καλλιμάρμαρου.

Η όλη διαδικασία κινήθηκε από τον γνωστό “Ενωσίτη”, Αλέξανδρο Μαργαρίτη, ενώ το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν στελέχη της ΚΑΕ και φιλοι της “Βασίλισσας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:
“Εκδηλώσεις διαρκείας για την ΑΕΚ. Η «Βασίλισσα» πέρασε στο «πάνθεον» και του Μουσείου του Καλλιμάρμαρου.

Σε μία σεμνή τελετή έγιναν σήμερα Πέμπτη (8/5) τα αποκαλυπτήρια της εικόνας ρετρό από τον Τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων της 4ης Απριλίου του 1968, η οποία τοποθετήθηκε μαζί με το πιστοποιητικό του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες για τους 80.000 θεατές, στο Μουσείο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Την πρωτοβουλία είχε ο «Ενωσίτης» Αλέξανδρος Μαργαρίτης, ο οποίος έλαβε την σχετική άδεια της Ε.Ο.Ε. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο θρυλικός άσσος της «Βασίλισσας» του ’68, Χρήστος Ζούπας, ο οποίος και έκανε τα αποκαλυπτήρια.

Παρόντες ήταν ο «Ενωσίτης» συλλέκτης Χρήστος Χάιτας και ο γνωστός οπαδός της ΑΕΚ Σπύρος Μιχαλάς. Την ΑΕΚ εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ και πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ, Νίκος Μπαμπανικολός. Παρών και ο διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΚΑΕ, Γιώργος Νικολάου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Η νέα ομάδα του Κιθ Λάνγκφορντ

Ο Κιθ Λάνγκφορντ μετά το πέρασμα του από την Ελλάδα, όπου φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκο…