Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σοβαρό το πρόβλημα

Σοβαρό το πρόβλημα

lafayette oleson

lafayette-oleson

Μπορεί ο Τζέιμς Γκιστ να μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας, μετά το… παραστράτημά του, το οποίο βάζει σε μεγάλους μπελάδες τον Παναθηναϊκό και τον οδηγεί (;) στην πόρτα της εξόδου, όμως την ίδια στιγμή κι ο Ολυμπιακός έχει μια σημαντικότατη απουσία. Και δεν αναφέρομαι ΜΟΝΟ στο αυριανό ντέρμπι, καθώς αυτό δεν πρόκειται να κρίνει τίποτα.

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ ταλαιπωρείται από οστεΐτιδα στην ηβική σύμφυση. Γιατροί δεν είμαστε, αλλά ρωτήσαμε και μάθαμε. Θα επιχειρήσουμε χωρίς να παρασυρθούμε σε ακαταλαβίστικους ιατρικούς όρους (όσο αυτό είναι δυνατό) να περιγράψουμε το πρόβλημα, που είναι… σύνθετο. Πρόκειται για “κήλη αθλητή“, ή “αρχόμενο σύνδρομο κοιλιακών – προσαγωγών“, όπως ιατρικώς αναφέρεται το πρόβλημα.

Η οστεΐτιδα είναι στην ηβική σύμφυση, στο σημείο κοινής κατάφυσης ορθού κοιλιακού και προσαγωγού. Το γεγονός ότι το πρόβλημα βγαίνει στο τελευταίο τέταρτο της σεζόν, το κάνει ακόμα πιο σημαντικό.

Δεν είναι πάντα απλοί τέτοιοι τραυματισμοί, καθώς μιλάμε για ένα σύνδρομο καταπόνησης, ήτοι μια χρόνια κατάσταση μυϊκού στρες, η οποία μετατράπηκε σε οστεΐτιδα. Δεν μπορεί κανείς με σιγουριά να προβλέψει πότε επιστρέφει.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια από τις λίγες ομάδες, η οποία διαθέτει στο φυσικοθεραπευτήριο της διαμαγνητική αντλία. Η θεραπεία μέσω αυτής μειώνει κατά 40% (το λιγότερο) τον χρόνο επιστροφής του αθλητή, χωρίς να αυξάνει κατ’ ελάχιστο την επικινδυνότητα υποτροπής κι αυτό είναι το… καλό νέο.

Το κακό νέο είναι πως θα χρειαστούν δύο εβδομάδες για να μπορεί να παίξει. Το αμέσως χειρότερο είναι πως από το ίδιο πρόβλημα έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης, οι οποίοι -για να το αντιμετωπίσουν- υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση (στο Ιατρικό) από τον χειρουργό κ. Κωνσταντινίδη.

Δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθήσει ο Αμερικανός την ίδια διαδρομή, μπορεί ενδεχομένως το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί και με συντηρητική αγωγή, όμως είναι ένας εξαιρετικά ύπουλος τραυματισμός, που ενδέχεται να στερήσει από τον Λαφαγιέτ τη δυνατότητα συμμετοχής στο φάιναλ φορ, ενώ κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει ότι θα αγωνιστεί στους τελικούς των πλέι οφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …