Κεντρική NBA Προβάδισμα για Μπουλς – Κλιπς (vid)
NBA

Προβάδισμα για Μπουλς – Κλιπς (vid)

rose lebron

rose-lebron

Μια καθηλωτική μονομαχία και ένα ξέφρενο πάρτι περιελάμβανε το μενού των πλέι οφ χθες. Οι Μπουλς και οι Καβαλίερς “κονταροχτυπήθηκαν” σε όλο το ματς και εν τέλει ο Ντέρικ Ρόουζ έδωσε τη λύση ευστοχώντας σε τρίποντο πριν ηχήσει η κόρνα της λήξης. Στο Λος Άντζελες, διαδραματίστηκε διαφορετικό σενάριο που είχε μοναδικό πρωταγωνιστή τους Κλίπερς οι οποίοι διέλυσαν τους Ρόκετς και έκαναν με τη σειρά τους το 2-1.

Τα αποτελέσματα:
Σικάγο Μπουλς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 99-96
Λος Άντζελες Κλίπερς – Χιούστον Ρόκετς 124-99

Rose for threeee!

rose-buzzer beater-cavs

Σε ένα απολαυστικό ντέρμπι στο Γιουνάιτεντ Σέντερ, του Σικάγο, οι Μπουλς κατάφεραν να λυγίσουν τους Καβαλίερς, με 99-96, και να πάρουν κεφάλι στη σειρά (2-1) χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Ντέρικ Ρόουζ. Η μάχη ήταν αδυσώπητη με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται αρκετές φορές στο προβάδισμα και τον Τζέι Αρ Σμιθ με τρίποντο να φέρνει το ματς στα ίσα (96-96) 10 δεύτερα πριν την κόρνα της λήξης. Αρκετός χρόνος για τον Ρόουζ να πάρει την μπάλα στην επαναφορά (ύστερα από τάιμ άουτ) και να εκτελέσει τους “ιππότες” πίσω από τα 7.25μ εκτός ισορροπίας μάλιστα.

Ο ηγέτης των “ταύρων” έχει επιστρέψει για τα καλά (και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι) όντας ο κορυφαίος από την ομάδα του με 30 πόντους, 7 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ έχοντας συμπαραστάτες τους Μάικ Ντανλίβι (16π.-6ρ.) και Τζίμι Μπάτλερ (20π.-8ρ.-5ασ.). Από το Κλίβελαντ, ηγήθηκε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (27π.-8ρ.-14ασ.) αν και ήταν αρκετά άστοχος (8/25 εντός παιδιάς) με τον Τζέι Αρ Σμιθ (14π. με 4/8 τρ.), ο οποίος επέστρεψε ύστερα από την τιμωρία, να τον πλαισιώνει.

Στα αξιοσημείωτα η αμείλικτη κόντρα που συνεχίζει να υφίσταται μεταξύ του Τζέιμς και του Νόα που περιλαμβάνει πολύ trash talking και αψιμαχίες μεταξύ των δύο καθώς και αρκετές τεχνικές ποινές εκατέρωθεν. Μάλιστα ο “βασιλιάς” κατηγόρησε τον Γάλλο σέντερ πως ξεπέρασε το όριο με τα όσα ξεστόμισε.

“Πυραυλοκίνητοι”… Κλίπερς!

jordan-rivers

Οι Κλίπερς έχουν φορτσάρει για τα καλά και δείχνουν πως έχουν την ποιότητα να κάνουν επιτέλους μια μεγάλη πορεία στα πλέι οφ. Χθες ισοπέδωσαν τους Ρόκετς με 124-99 δείχνοντας εκπληκτική εικόνα που χαρακτηρίστηκε από την πληθωρικότητα, την ομαδικότητα και την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Ο Κρις Πολ επέστρεψε και συνεισέφερε με 12 πόντους και 7 ασίστ αλλά δεν χρειάστηκε να ντυθεί “σούπερ ήρωας” (όπως στο Game 7 με τους Σπερς) καθώς οι συμπαίκτες του έκαναν όλη τη δουλειά δίνοντας του την πολυτέλεια να αγωνιστεί μόλις για 23 λεπτά ώστε να προφυλαχθεί και να είναι καλύτερα εν όψει των επόμενων αναμετρήσεων.

Ο Τζέι Τζέι Ρέντικ αποτέλεσε το “πρώτο βιολί” με 31 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ) και 5/6 τρίποντα, ο Μπλέικ Γκρίφιν (22π.-14ρ.) ήταν ο… εαυτός του ενώ ο “άσος στο μανίκι” του Ντοκ Ρίβερς ήταν ο γιός του, Όστιν, ο οποίος έκανε μεγάλη εμφάνιση σημειώνοντας 25 πόντους, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο.

Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Κλιπς κράτησε τους Ρόκετς στο 40% εντός παιδιάς (όταν οι ίδιοι είχαν 55%) ενώ καταλυτικής σημασίας ήταν η συνεισφορά των αναπληρωματικών οι οποίοι σημείωσαν 46 πόντους έναντι 25 των φιλοξενουμένων.

Ο Τζέιμς Χάρντεν (25π.-11ρ.) παρέα με τον Ντουάιτ Χάουαρντ (14π.-14ρ.) προσπάθησαν να αντιστρέψουν την κατάσταση αλλά δεν ήταν αρκετοί να ανακόψουν την αρμάδα του Λος Άντζελες. Ο Κώστας Παπανικολάου αγωνίστηκε για 3 λεπτά χωρίς να σημειώσει κάτι στην στατιστική του καθώς αστόχησε στο μοναδικό τρίποντο (και σουτ) που επιχείρησε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τέλος ο Βόγκελ από τους Σανς

Παρελθόν από το Φοίνιξ ο Φρανκ Βόγκελ. Τέλος εποχής για τον Φρανκ Βόγκελ μετά από μόλις μί…