Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Προσγειωμένοι” νικητές

“Προσγειωμένοι” νικητές

diamantidis mantzaris dunston

diamantidis-mantzaris-dunston

Ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας ένα από τα εύκολα “διπλά” του στο ΟΑΚΑ, όπου επικράτησε του Παναθηναϊκού με 77-66, καπαρώνοντας την πρωτιά της κανονικής περιόδου και κατ’ επέκταση το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης συνεισέφερε στην επικράτηση των Πειραιωτών με 6 πόντους (0/1 διπ.-2/4 τρ.-1/2 βολές), 3 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ ενώ για ακόμα μια φορά έκανε εξαιρετική δουλειά στον αμυντικό τομέα. Το eBasket μίλησε μαζί του μετά το τέλος του επεισοδιακού αγώνα, με τον διεθνή γκαρντ να σημειώνει το “κλειδί” του ροζ φύλλου, την καταλυτική παρουσία του Τρεμέλ Ντάρντεν, τη σημασία του αβαντάζ της έδρας καθώς και το επερχόμενο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.

Η άμυνα ήταν αυτή που μας οδήγησε στη νίκη. Δεχθήκαμε μόνο 66 πόντους μέσα στο ΟΑΚΑ ενώ καθοριστικό ήταν και το τέταρτο δεκάλεπτο που ελέγξαμε πλήρως το ρυθμό και διαχειριστήκαμε σωστά το προβάδισμα” σημείωσε ο Μάντζαρης αναφορικά με τα στοιχεία που έκριναν το ματς ενώ αναφορικά με τον Ντάρντεν, ο οποίος έκοψε το πικ εν ρολ του Διαμαντίδη και σκόραρε παράλληλα 14 πόντους, υπογράμμισε ότι:

“Ο Τρεμέλ έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι σήμερα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και έβαλε το λιθαράκι του για να βοηθήσει την ομάδα να φθάσει σε αυτή τη νίκη”.

Εν συνεχεία, σχετικά με τα επεισόδια δήλωσε: “Προφανώς και είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε τέτοια περιστατικά αλλά εμείς είμαστε εδώ για να παίζουμε όχι για σχολιάζουμε τέτοιες καταστάσεις” .

Όσον αφορά την ανασυγκρότηση που χρειάστηκε να κάνουν οι “ερυθρόλευκοι“, μετά την σπουδαία πρόκριση σε βάρος της Μπαρτσελόνα, ώστε να “προσγειωθούν” στη γη και να πάρουν ακόμα μια μεγάλη νίκη, εξήγησε πως “Όλοι ξέρουμε τι βαρύτητα έχουν τα ντέρμπι ΠαναθηναϊκουΟλυμπιακού. Βρισκόμαστε χρόνια σε αυτές τις ομάδες και ξέρουμε πως έχει η κατάσταση. Ήρθαμε εδώ προσγειωμένοι για να πάρουμε το παιχνίδι και τα καταφέραμε”.

Μένουν ακόμα δύο παιχνίδια για την κανονική διάρκεια της Α1, με Άρη και Ελευσίνα, και ακολουθεί το Φάιναλ Φορ (15 και 17 Μαΐου). Αρχίζουν να μπαίνουν σε ρυθμούς… Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας οι “ερυθρόλευκοι”;

“Τώρα που πήραμε και μαθηματικά την πρωτιά σίγουρα θα σκεφτούμε και το Φάιναλ Φορ από τώρα αλλά σίγουρα δεν θα κατεβούμε αδιάφοροι στα δύο τελευταία ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος” ήταν η απάντηση του Μάντζαρη, ο οποίος κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι το πλεονέκτημα έδρας “είναι πολύ σημαντικό καθώς ξέρουμε ότι όταν πρόκειται για τους τελικούς και έχεις τη δυνατότητα να υπερασπιστείς αποτελεσματικά την έδρα, στέφεσαι πρωταθλητής“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα νικήσουμε την Εφές στην έδρα της»

Στις δυσκολίες της ερχόμενης αναμέτρησης αναφέρθηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Λίγο πριν από τ…