Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Πάμε να το πάρουμε”

“Πάμε να το πάρουμε”

brent petway

brent petway

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τις μάχες του Φάιναλ Φορ και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή του στο κορυφαίο αυτό γεγονός. Μέσω του μπλογκ του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, ο Αμερικανός φόργουορντ στάθηκε στην εμπειρία της ομάδας του και την ηγετική φυσιογνωμία του Βασίλη Σπανούλη, ανέλυσε το παιχνίδι που πρέπει να παίξουν οι “ερυθρόλευκοι” για να τα καταφέρουν και ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η κατάκτηση της κορυφής!

Αναλυτικά το μπλογκ:

“Την ώρα που θα διαβάζεται αυτές τις γραμμές θα είμαι στην Μαδρίτη! Είμαι ενθουσιασμένος που πάω στο Φάιναλ Φορ. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη χρονιά μου στην Ευρωλίγκα και παρότι πολλοί έχουν παίξει για χρόνια δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ένα Φάιναλ Φορ, οπότε είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέρος αυτού του γεγονότος. Είναι απίστευτο και νιώθω ενθουσιασμένος γι αυτό. Ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε και γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που θα παρακολουθούν το Φάιναλ Φορ. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσει.

Στους ημιτελικούς θα παίξουμε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Τους αντιμετωπίσαμε δύο φορές στο Τop 16, όμως αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Γενικά η έξτρα εμπειρία που κερδίσαμε την περασμένη σεζόν μας βοήθησε φέτος. Εγώ, ο Μπράιαντ (Ντάνστον) κι ο Ματ (Λοτζέσκι) τώρα πια έχουμε έναν περισσότερο χρόνο εμπειρίας που νομίζω ότι είναι εμφανές στο γήπεδο, ειδικά στην άμυνα. Η ΤΣΣΚΑ είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος με πολλούς έμπειρους παίκτες, οπότε δεν περιμένουμε τίποτα εύκολο. Θα πρέπει να παίξουμε με πολύ μεγάλη υπομονή και θα δούμε πως πάει.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό ανεξάρτητα από το ποιος παίζει και ποιος όχι. Ήμασταν χωρίς τον Σπανούλη όταν παίξαμε εναντίον της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, όμως ποτέ δεν ξέρεις πως θα πέσει η μπάλα ή αν η τύχη θα είναι με το μέρος σου. Φυσικά με τον Βασίλη στην ομάδα αλλάζουν πολλά. Ο Σπανούλης είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκα την τελευταία δεκαετία. Θέλουμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι από την άμυνα μας και να παίξουμε με πολύ ενέργεια. Είναι ένα παιχνίδι και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Δεν ήμουν στον Ολυμπιακό όταν έπαιξε με την ΤΣΣΚΑ το 2012 και το 2013 στα Φάιναλ Φορ, όμως τα είδα και αποτελούν έμπνευση για εμάς. Το σημαντικό μας όπλο είναι ότι ποτέ δεν τα παρατάμε ανεξάρτητα πόσους πόντους είμαστε πίσω, όπως στο 3ο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα όταν και βρεθήκαμε στο -9, όμως στο τέλος κερδίσαμε. Θα πρέπει να πιεστούμε ό,τι κι αν γίνει. Είναι ένα μονό παιχνίδι και μπορείς να σκεφτείς ότι αυτό που πρέπει θα το κάνεις αύριο. Πρέπει να είσαι έτοιμος εκείνη τη στιγμή.

Θέλουμε το παιχνίδι να είναι physical γιατί αυτό είναι το στυλ μας. Όλες οι ομάδες που έφτασαν μέχρι εδώ έχουν καλό επιθετικό παιχνίδι, όμως πρέπει να τους αναγκάσουμε να κάνουν κάτι διαφορετικό. Έχουν πολλά μεγάλα κορμιά, όμως αν δεν κάνουμε το παιχνίδι run and gun θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες. Η μοναδική πίεση που έχουμε είναι από τους φιλάθλους μας. Όταν κερδίζεις δύο παιχνίδια στη σειρά όπως κάναμε εμείς, τότε οι φίλαθλοι περιμένουν να συνεχίσεις να κερδίζεις. Μας αρέσει να είμαστε αουτσάιντερ γιατί υπάρχει λιγότερη πίεση και είναι καλό να αποδεικνύεις στους άλλους ότι κάνουν λάθος.

Πιστεύω πως οι προπονητές μας σχεδίασαν να μας προετοιμάσουν για την ΤΣΣΚΑ και για τίποτε άλλο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από τη στιγμή που γνωρίζεις πως αν ηττηθείς δεν θα πας μέχρι τέλους. Πρέπει να νικήσουμε το πρώτο παιχνίδι και μετά βλέπουμε! Κανείς από τους φιναλίστ δεν θα έχει χρόνο να προετοιμαστεί για τον τελικό, γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε στον ημιτελικό.

Βασικά, να δείξουμε την ικανότητά μας και να μην αφήσουμε τους σκόρερ τους, τους Ουίμς, Τεόντοσιτς και Ντε Κολό να πετύχουν εύκολα καλάθια. Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα όσο πιο σκληρά γίνεται και να προσπαθήσουμε να τρέξουν αν μπορούμε και αν όχι, να κυκλοφορήσουμε την μπάλα όσο μπορούμε στην επίθεση. Εάν παίξουμε την άμυνα που μπορούμε, τότε όλα θα είναι ΟΚ, καθώς το παιχνίδι θα είναι κλειστό μέχρι το τέλος, κάτι που θέλουμε.

Μην χάσετε το Φάιναλ Φορ και να υποστηρίζετε τον Ολυμπιακό! Πάμε να πάρουμε“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…