Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Πάμε για την πρόκριση”

“Πάμε για την πρόκριση”

afroditi kosma

Μετά την επίτευξη δεύτερου σερί νταμπλ με τη φανέλα του Ελληνικού, η Αφροδίτη Κοσμά φοράει αυτή με το εθνόσημο και ετοιμάζεται για τις μάχες του Ευρωμπάσκετ Γυναικών (11-28 Ιουνίου) στα παρκέ της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας. Η διεθνής φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, για το πάθος που διακρίνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, την προετοιμασία αλλά και για το στόχο που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την Εθνική ομάδα: “Την ομάδα μας χαρακτηρίζει το πάθος και η δυναμικότητα. Να μην αφήσουμε τίποτα χαμένο, καμιά φάση και να προσπαθήσουμε να τρέξουμε. Είμαστε μια ομάδα που έχει πολλές γρήγορες παίκτριες”.

Για την προετοιμασία: “Κάθε αρχή και δύσκολη. Αυτήν την περίοδο προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα. Οι περισσότερες γνωριζόμαστε μεταξύ μας και είμαστε πολλά χρόνια συμπαίκτριες. Υπάρχει ο βασικός κορμός της εθνικής και δουλεύουμε σκληρά για το Πανευρωπαϊκό. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα και ότι δεν μπορείς να χαλαρώσεις ούτε για ένα δέκατο του δευτερολέπτου”.

Για το στόχο της “γαλανόλευκης”: “Τίποτα δεν είναι εύκολο ειδικά για εμάς που είμαστε μια ομάδα χωρίς μεγάλα ύψη. Όμως θα προσπαθήσουμε να κρύψουμε αυτό το μειονέκτημα και να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ. Από εκεί και πέρα οι ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι δύσκολες.  Σε κάθε αγώνα πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.  Δυστυχώς την πρώτη μέρα έχουμε ρεπό και μετά τέσσερα συνεχόμενα ματς.

Πρέπει να είμαστε σε καλή μέρα σε όλα τα παιχνίδια, να προσέξουμε τις λεπτομέρειες και να προσπαθήσουμε για τη νίκη. Θα δουλέψουμε πολύ. Πάμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν θα μείνουμε μόνο στη συμμετοχή. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό. Νομίζω ότι είναι και η τελευταία ευκαιρία για κάποιες παίκτριες. Αυτή η ομάδα είναι από το 2006 μαζί. Όπως και το 2009 που πήραμε την πέμπτη θέση έτσι και τώρα θέλουμε κάτι καλό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…