Κεντρική NBA Ουόριορς από άλλο πλανήτη (vid)
NBA

Ουόριορς από άλλο πλανήτη (vid)

curry vs rockets1

curry vs rockets

Μπορεί τα δύο πρώτα παιχνίδι των τελικών της Δύσης να αποτέλεσαν κλειστά ντέρμπι αλλά το Game 3 ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Για την ακρίβεια, μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Του Στεφ Κάρι. Ο MVP ήταν σεληνιασμένος, οι Ουόριορς έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ και συνέτριψαν τους Ρόκετς, μέσα στο Χιούστον, με 115-80! Οι “πολεμιστές” του Στιβ Κερ προηγήθηκαν με 30-18 στην πρώτη περίοδο, το οποίος έγινε 62-37 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και η εικόνα δεν μεταβλήθηκε στο ελάχιστο, κατά την επανάληψη.

bogut-rockets-warriors

Η εικόνα της στατιστικής αποτυπώνει επακριβώς την εμφατική υπεροχή του Όκλαντ. Τα 20 περισσότερα ριμπάουντ (60 έναντι 39) και οι 11 παραπάνω ασίστ (26 έναντι 15) καθώς και τα 9 κλεψίματα με τις 6 τάπες καταδεικνύουν ένα μέρος μόνο των όσων έκανε στο παρκέ η κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ φέτος. Παράλληλα σούταρα με 49% (44/97) εντός παιδιάς κρατώντας τους γηπεδούχους μόλις στο 34%!

draymond green

Βέβαια η δυσθεώρητη διαφορά δεν θα μπορούσε να είχε χτιστεί αν δεν υπήρχε στη θέση “1” αυτός ο “δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο”, ονόματι Στέφεν Κάρι. Ο MVP σταμάτησε στους 40 πόντους (5ρ.-7ασ.) έχοντας τρομακτικά ποσοστά ευστοχίας με το απίστευτο 7/9 τρίποντα να βγάζει “μάτι” που παράλληλα τον έθεσε ως τον κορυφαίο σουτέρ των πλέι οφ, ξεπερνώντας τον Ρέτζι Μίλερ. Ντρέιμοντ Γκριν (17π.-13ρ.-5ασ.) και Κλέι Τόμπσον (17π.-3ρ.-5ασ.) αποτέλεσαν τους συμπαραστάτες του ενώ σπουδαία δουλειά στο ζωγραφιστό έκανε ο Άντριου Μπόγκουτ (12π.-12ρ.).

thompson-terry

Από τους απογοητευτικός Ρόκετς, οι οποίοι φέτος βρίσκονται συνολικά στο 0-7 κόντρα στους Ουόριορς, κανείς δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με εξαίρεση, ίσως, τον Ντουάιτ Χάουαρντ (14π.-14ρ.) ο οποίος απλά δεν ήταν αρνητικός. Ο Τζέιμς Χάρντεν έμεινε στους 17 πόντους (πρώτη φορά κάτω από 20 στην postseason φέτος) έχοντας άσχημα ποσοστά (2/11 διπ.-1/5 τρ.-10/11 βολές) ενώ περισσότερο συνεπής ήταν ο Τζος Σμιθ (16π.-8ρ.-4ασ.). Ο Κώστας Παπανικολάου πάτησε παρκέ για 4 λεπτά χωρίς να καταφέρει να συνεισφέρει κάπως.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…