Κεντρική Ασίστ Basketbase Ορεκτικό τελικών

Ορεκτικό τελικών

diamantidis spanoulis

diamantidis-spanoulis

petridis-giorgosΌχι πως είναι ευκαταφρόνητο το “έπαθλο” της πρωτιάς της κανονικής περιόδου και του απόλυτου πλεονεκτήματος ενόψει των πλέι οφ, όμως στην πραγματικότητα το Σαββατιάτικο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι κάτι σαν… ορεκτικό, ενόψει της κύριας κόντρας τους (βάσει λογικής και ιστορίας) στους τελικού της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ποια όμως είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των δύο “αιωνίων” και ποιες οι διαφορές τους, όπως τουλάχιστον αποτυπώνονται στους αριθμούς; Το eBasket.gr συγκέντρωσε κάποια από τα στατιστικά, μέσα από τα οποία προκύπτουν συμπεράσματα για την αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός ως φιλοξενούμενος, τα καλά και τα λιγότερο καλά διαστήματα τους, βάσει της αριθμητικής απεικόνισης που είχαν στα πρώτα 23 παιχνίδια τους, στο φετινό πρωτάθλημα.

Καταρχήν μια απλή καταγραφή και σύγκριση των συνολικών μέσων όρων τους έχει την αξία της, παρότι η διαφορά των δύο ομάδων -όπως αποτυπώνεται στο ranking τους- είναι μηδαμινή. Ο Ολυμπιακός σκοράρει περισσότερο, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μικρότερο παθητικό στην άμυνα. Οι “πράσινοι” είναι πιο εύστοχοι σε βολές και τρίποντα και οι “ερυθρόλευκοι” στα δίποντα.

Ακόμη ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερους μέσους όρους στα ριμπάουντ και κάνει περισσότερα κλεψίματα. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός κάνει ελαφρώς λιγότερα λάθη, είναι πιο δημιουργικός και κόβει περισσότερα αντίπαλα σουτ.

plaisio112

Αν διαχωρίσουμε, όμως, τους αριθμούς των δύο ομάδων στα εντός κι εκτός έδρας παιχνίδια τους, οδηγούμαστε σε συμπεράσματα για την αγωνιστική συμπεριφορά τους. Ενόψει του αυριανού ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, έχει ενδιαφέρον να δούμε τους αριθμούς του Παναθηναϊκού στις εντός έδρας αναμετρήσεις του κι αυτούς του Ολυμπιακού στα ματς που έδωσε μακριά από το ΣΕΦ.

plaisio113

plaisio114

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…