Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Άρης 92-57

Ολυμπιακός – Άρης 92-57

spanoulis mourtos

spanoulis-mourtos

Χωρίς να “ιδρώσει”…
Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι καταιγιστικός και πέρασε ακόμα ένα ήρεμο απόγευμα, στο ΣΕΦ, κόντρα στον Άρη, τον οποίο συνέτριψε με 92-57 για το δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών, έκανε το 2-0 και ανηφορίζει στη συμπρωτεύουσα με σκοπό να φέρει εις πέρας τη “σκούπα” και να πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, χτίζοντας διψήφιες διαφορές από την πρώτη περίοδο ενώ μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου είχε καθαρίσει τη μπουγάδα. Ο προπονητής των νικητών χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που συμπεριέλαβε στην αποστολή και άπαντες μπήκαν στη λίστα των σκόρερ, προεξάρχοντος του Γιώργου Πρίντεζη με 14 ενώ ακόμα τρεις παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων και δη οι Ματ Λοτζέσκι (13π.-5ρ.), Μπρεντ Πέτγουεϊ (13π.-3ρ.) και Βασίλης Σπανούλης (12π.-3ρ.-3ασ.).

Από τον Άρη, “πρώτο βιολί” ήταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 17 πόντους ενώ πληθωρικό παιχνίδι έκανε ο Τόρεϊ Τόμας με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης είχαν την υπογραφή του νεαρού φόργουορντ των κιτρινόμαυρων, ο οποίος σημείωσε τους 7 πρώτους πόντους της ομάδας του, διατηρώντας την κοντά στο σκορ (9-7), αποτελώντας το αντίβαρο της πολυφωνίας του Ολυμπιακού, ο οποίος βρήκε πόντους από Σπανούλη, Μάντζαρη και Ντάνστον. Ο Τόμας ισοφάρισε για τον Άρη (9-9 στο 4’) αλλά οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με επιμέρους 12-2, και εκφραστή τον Πρίντεζη, στα επόμενα τέσσερα λεπτά, για να προηγηθούν -για πρώτη φορά-  με διψήφια διαφορά (21-11 στο 8’).

Η εκπληκτική άμυνα των Πειραιωτών ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά κάτι που καταδεικνύει και το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι, μετά το 9-9, σημείωσαν μόλις τέσσερις πόντους, οι οποίοι προήλθαν αποκλειστικά από βολές! Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με 11 πόντους (24-13).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθορίστηκε και η έκβαση της αναμέτρησης. Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν καθολική. Με όπλο την άμυνα τους έπνιξαν τους Θεσσαλονικείς ενώ στην απέναντι πλευρά του παρκέ έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι με κάθε τρόπο και με πολλούς παίκτες να μπαίνουν στη λίστα των σκόρερ. Ως αποτέλεσμα, έτρεξαν επιμέρους 23-11 και με αποκορύφωμα το τρίποντο του Λοτζέσκι πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα 23 πόντων (47-24).

Καμία διαφοροποίηση στην εικόνα του ματς και μετά την ανάπαυλα. Οι Πειραιώτες συνέχισαν το “βιολί” τους και έφθασαν με χαρακτηριστική ευκολία στο εμφατικό ροζ φύλλο.

Διαιτητές: Κορομηλάς – Παπαπέτρου – Γκούμας.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 47-24, 78-36, 92-57.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 13 (3/3 τρ.), Χάντερ 7, Ντάνστον 6, Σπανούλης 12 (2), Ντάρντεν 3, Σλούκας 2, Λαφαγιέτ 6, Λοτζέσκι 13 (2), Πρίντεζης 14, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 8 (2), Κατσίβελης 6.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 7 (1), Τσιάρας 2, Δήμας 1, Ριντ 6 (2), Τόμας 15 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης 7 (1), Βεζένκοφ 17 (1), Μούρτος 2, Σίμτσακ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…