Κεντρική NBA Ο συγκλονιστικός λόγος του MVP (vid)
NBA

Ο συγκλονιστικός λόγος του MVP (vid)

curry mvp

curry mvp

Ο Στέφεν Κάρι είναι ο νέος MVP και παρέλαβε χθες το βραβείο του, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για αυτό το λόγο. Ο ηγέτης των Ουόριορς εκφώνησε έναν εκπληκτικό λόγο αποδοχής (acceptance speech), προσφέροντας γέλιο αλλά και συγκίνηση.

Ο 27χρονος πόιντ γκαρντ, αρχικά ευχαρίστησε την οικογένεια λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ήταν πάντα στο πλευρό μου και μου έδειξαν ότι πρέπει να έχω προτεραιότητες” ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε και ευχαρίστησε κάθε έναν από τους συμπαίκτες του ξεχωριστά, τον προπονητή του Στιβ Κερ και τους συνεργάτες του καθώς και όλους τους ανθρώπους που φροντίζουν για τις μικρές λεπτομέρειες ώστε να δημιουργείται ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τους αθλητές (όπως παραδείγματος χάριν ο φροντιστής της ομάδας όπως ανέφερε).

curry kerr mvp

Ακολούθησε μια αναδρομή στο παρελθόν του, όπου μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τα πρώτα του βήματα στα παρκέ και όλες τις δυσκολίες που συνάντησε μέχρι να καταξιωθεί ως ο καλύτερος παίκτης της λίγκας για φέτος.

“Ήμουν πάντα ο πιο μικρόσωμος παίκτης στην ομάδα και κάποιος που τον σκέπαζε η σκιά του πατέρα του. Μέχρι τα 14 μου χρόνια είχα τραγική μηχανική στο σουτ επειδή λόγω σωματοδομής όταν σούταρα η μπάλα δεν έφτανε στο καλάθι. Αναγκάστηκα να περάσω ένα καλοκαίρι για να αλλάξω τον τρόπο που σούταρα. Ήταν οι τρεις χειρότεροι μήνες της ζωής μου.

curry speech mvp

Ο κόσμος νομίζει ότι δεν αντιμετώπισα προβλήματα, αλλά όταν έβγαζα το Γυμνάσιο κανένας δε μου ζητούσε να πάω στο Κολέγιό του. Δεν υπήρχα σε καμία λίστα, παρά απλώς κάποιοι ήξεραν ότι ήμουν ο γιος του Ντελ Κάρι. Όλα όμως γίνονται για κάποιο λόγο και υπάρχει μία ιστορία πίσω από τον καθένα μας. Όταν μάθεις ποιό είναι το όνειρό σου, καταλαβαίνεις ότι για να το φέρεις σε πέρας πρέπει να είσαι πάντα αυτός που δουλεύει πιο σκληρά από όλους και να έχεις πάθος για αυτό που κάνεις. Για εμένα το πάθος μου ήταν το μπάσκετ” σημείωσε ο Κάρι, που αποδεικνύει με την πορεία του ότι αν κάτι το αγαπάς πραγματικά θα κάνεις τα πάντα για να το επιτύχεις.

Ένας σπουδαίος παίκτης και ένα ακόμα πιο εξαιρετικό παιδί που πρεσβεύει την αγωνιστική ποιότητα αλλά και το ηθικό υπόβαθρο που θα πρέπει να διέπει έναν αθλητή και δη εναν MVP!

Παρακολουθήστε ολόκληρο τον λόγο του Στεφ Κάρι:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …