Κεντρική NBA Ο “νόμος” του “βασιλιά” (vid)
NBA

Ο “νόμος” του “βασιλιά” (vid)

james bulls cavs

james-bulls-cavs

Η χθεσινή βραδιά των πλέι οφ του ΝΒΑ κύλησε (σχεδόν) ακριβώς όπως και πριν δύο ημέρες. Το ματς του Γιουναίτεντ Σέντερ, στο Σικάγο, κρίθηκε με μπάζερ μπίτερ αλλά αυτή τη φορά “εκτελεστής” ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ενώ στο Λος Άντζελες, οι Κλίπερς έστησαν ακόμα ένα πάρτι σε βάρος των Ρόκετς.

Τα αποτελέσματα:
Σικάγο Μπουλς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 84-86
Λος Άντζελες Κλίπερς – Χιούστον Ρόκετς 128-95

Deja vu… από την άλλη πλευρά

lebron james-buzzer beater

Οι μάχες των Μπουλς με τους Καβαλίερς προμηνύονταν συγκλονιστικές και αμφότερες οι ομάδες μας έχουν αποζημιώσει και με το παραπάνω μέχρι στιγμής! Μετά το τρίτο, και το τέταρτο παιχνίδι της σειράς κρίθηκε με μπάζερ μπίτερ αυτή τη φορά προς όφελος των Καβς και δια χειρός του δικού τους ηγέτη, ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος έφερε στα ίσα τη σειρά (2-2) μετά το “διπλό” της ομάδας του με 86-84.

Το παιχνίδι ήταν απλά καθηλωτικό καθ’ όλη τη διάρκεια και χαρακτηριστικό του ήταν τα μεγάλα σερί εκατέρωθεν που μετέφεραν το προβάδισμα από το ένα “στρατόπεδο” στο άλλο. Στο τέλος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χρειάστηκε να επανέλθουν και να ισοφαρίσουν (84-84) με τον Ντέιβιντ Μπλατ να καλεί τάιμ άουτ και να σχεδιάζει την τελευταία επίθεση για τα εναπομείναντα 1.5 δευτερόλεπτα. Ο Τζέιμς παράκουσε τις εντολές του προπονητή του και απλά πήρε τη μπάλα, όπλισε και εκτέλεσε!

Ο “βασιλιάς” γύρισε τον αστράγαλο του στο τέλος της τρίτης περιόδου αλλά έπαιξε κανονικά στην τέταρτη και τελείωσε το ματς με 25 πόντους (9/13 διπ.-1/3 τρ.-4/4 βολές), 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ, παλεύοντας μόνο του στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Στα τελευταία λεπτά όμως ο εκπληκτικός Τζέι Αρ Σμιθ (13π. με 3/6 τρ.) ευστόχησε σε συνεχόμενα τρίποντα και ήταν αυτός που έθεσε τους “ιππότες” σε θέση ισχύος προτού ο ΛεΜπρόν τους δώσει τη νίκη. Σημαντική και η συμβολή των Τιμοφέι Μοζγκόφ (15π.-9ρ.-3ασ.-3κοψ.) και Τρίσταν Τόμπσον (12π.-7ρ.).

Οι “ταύροι” όποτε έπαιξαν δυνατή άμυνα έχτιζαν διαφορές αλλά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα στάνταρ τους σε υψηλό επίπεδο σε όλο το ματς και στα τελευταία λεπτά ολιγώρησαν πολλές φορές ενώ έχασαν και κρίσιμα καλάθια στην επίθεση. Ο Ντέρικ Ρόουζ (31π.-2ρ.-4ασ.) ήταν ξανά φανταστικός και δείχνει ότι έχει επιστρέψει για τα καλά με τον Τζίμι Μπάτλερ (19π.-5ρ.-3κλ.) να αποτελεί συμπαραστάτη του και να κάνει ξανά καλή δουλειά στο μαρκάρισμα του ΛεΜπρόν (παίρνοντας βοήθειες από τον Νόα) αλλά δεν ήταν αρκετός. Κανείς άλλος όμως δεν κατάφερε να σημειώσει πάνω από 8 πόντους, αφήνοντας μόνους τους δύο προαναφερθέντες να τραβάνε το “κουπί” μόνοι τους.

Κλίπερς για μεγάλα πράγματα

jordan-clips-rockets

Οι Κλίπερς συνέχισαν εντυπωσιακά στη σειρά με τους Ρόκετς τους οποίους ισοπέδωσαν για δεύτερο σερί παιχνίδι, αυτή τη φορά με 128-95 και είναι μια νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους! Το Χιούστον προηγούνταν με 33-30 στο τέλος της πρώτης περιόδου αλλά δύο καταιγιστικά δωδεκάλεπτα των γηπεδούχων όπου έτρεξαν συνολικά επιμέρους 73-40 (σημείωσαν 43 πόντους μόνο στην τρίτη περίοδο) προηγήθηκαν με 103-79 ύστερα από 36 λεπτά αγώνα δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο!

Οι “ρουκέτες” ακολούθησαν ξανά τη στρατηγική του “Hack-a-Jordan” και επιστράτευσαν τους αναπληρωματικούς μεταξύ αυτών και τον Παπανικολάου, στέλνοντας τον θηριώδη σέντερ του Λος Άντζελες 28 φορές στη γραμμή της φιλανθρωπίας μόνο στο πρώτο ημίχρονο και 34 συνολικά  και αυτός ευστόχησε στις 14. Όμως αυτό γύρισε μπούμερανγκ καθώς ο “DJ” έκανε εκπληκτικό παιχνίδι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και ήταν ο πρώτος σκόρερ με 26 (6/7 διπ.) και πρώτος ριμπάουντερ του αγώνα με 17σκουπίδια“! Ο Κρις Πολ έπαιξε ξανά υπό περιορισμό για να προφυλαχθεί αλλά έκανε τα 26 λεπτά που πάτησε παρκέ να μετρήσουν καθώς σημείωσε 15 πόντους και μοίρασε 12 ασίστ ενώ καθοριστική συνεισφορά είχαν και οι Μπλέικ Γκρίφιν (21π.-8ρ.), Τζέι Τζέι Ρέντικ (18π. με 4/7 τρ.).

Από τους Ρόκετς, οι οποίοι έχουν μπλοκαριστεί από το εξαιρετικό παιχνίδι των Κλιπς και δεν δείχνουν ικανοί να ανατρέψουν την κατάσταση παρά μόνο να προβαίνουν σε σκληρά φάουλ εκνευρισμού, ξεχώρισε η τριάδα των Τζέιμς Χάρντεν (21π.-8ρ.-6ασ.), Τρέβορ Αρίζα (18π.-8ρ.-3κλ.) και Τζέισον Τέρι (16π.). Ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε και τους πρώτους του 2 πόντους (1/1 δπ.-0/1 τρ.) στα πλέι οφ ενώ κατέβασε και 1 ριμπάουντ στα 10 λεπτά που πάτησε παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…