Κεντρική Διεθνή Ο νέος ευρωπαϊκός χάρτης

Ο νέος ευρωπαϊκός χάρτης

bertomeu new

bertomeu-new

Η Ευρωλίγκα γνωστοποίησε τη σύνθεση του νέου χάρτη της διοργάνωσης αλλά και του Γιούροκαπ για την επόμενη σεζόν, μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο συνέδριο της Κωνσταντινούπολης.

Το σύστημα διεξαγωγής, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, παραμένει ίδιο με μία μικρή διαφορά. Δεν θα υπάρχουν πλέον τα προκριματικά.

Έντεκα ομάδες έχουν άδειες τύπου Α και είναι οι εξής: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός (Ελλάδα), Φενέρμπαχτσε, Εφές Αναντολού (Τουρκία), Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία), Μακάμπι (Ισραήλ), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) και Ζαλγκίρις (Λιθουανία). Θέση στη νέα Ευρωλίγκα έχει φυσικά και η Χίμκι, η οποία κατέκτησε το φετινό Γιούροκαπ.

Από εκεί και πέρα, θα δοθούν οκτώ άδειες τύπου Β: Δύο στην Αδριατική Λίγκα (Ερυθρός Αστέρας και Τσεντεβίτα), μία σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Ρωσία. Έτσι θα προκύψουν οι 20 από τις 24 ομάδες της διοργάνωσης.

Οι εναπομείναντες τέσσερις θέσεις θα καλυφθούν μέσω των wild cards που θα δώσει η Ευρωλίγκα με προτεραιότητα στις ομάδες από Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσον αφορά το Γιούροκαπ, και του χρόνου θα συμμετέχουν 36 ομάδες: Τρεις από Αδριατική Λίγκα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία και Ισπανία, δύο από Τουρκία, Λιθουανία και Ισραήλ και μία από Ελλάδα, Βέλγιο, Τσεχία, Φινλανδία, Λετονία, Πολωνία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ισχύει και στην Ευρωλίγκα, οι εναπομείναντες τέσσερις θέσεις θα καλυφθούν μέσω τεσσάρων wild cards.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…