Κεντρική NBA Ντέρμπι, διασυρμός και 3-2 (vid)
NBA

Ντέρμπι, διασυρμός και 3-2 (vid)

horford panigirismoi

horford-panigirismoi

Οι Χοκς με καλάθι του Αλ Χόρφορντ στο τέλος κατάφεραν να λυγίσουν τους τρομερούς Ουίζαρντς και να πάρουν κεφάλι στη σειρά, όπως και οι Ουόριορς οι οποίοι διέλυσαν τους Γκρίζλις.

Τα αποτελέσματα:
Ατλάντα Χοκς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 82-81
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Μέμφις Γκρίζλις 98-78

Με… δομινικανή συνδρομή

horford-pierce

Σε ένα φανταστικό παιχνίδι στη Φίλιπς Αρίνα, της Ατλάντα, που χαρακτηρίστηκε από πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα και εκατέρωθεν σερί αλλά και μεγάλα καλάθια στο τέλος, οι Χοκς έκαναν το 3-2 κόντρα στους Ουίζαρντς, επικρατώντας με 82-81, χάρη στο νικητήριο καλάθι του Αλ Χόρφορντ.

Τα “γεράκια” δέχτηκαν σερί 9-0 στα πρώτα πεντέμησι λεπτά της τελευταίας περιόδου για να βρεθούν πίσω με 71-63. Όμως επέστρεψαν δυναμικά και ισοφάρισαν (78-78) ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Πολ Πιρς έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο σήμα κατατεθέν για να βάλει μπροστά την ομάδα του με 81-80, οι Χοκς έχασαν το σουτ ύστερα στην τελευταία επίθεση αλλά ο Δομινικανός σέντερ ήταν εκεί για να μαζέψει το επιθετικό ριμπάουντ και να βάλει το καλάθι που έκρινε το ματς, 2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Ο Χόρφορντ ήταν και ο κορυφαίος για την Ατλάντα με 23 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 μπλοκ, έχοντας συμπαραστάτες τους Πολ Μίλσαπ (14π.-7ρ.) και Τζεφ Τιγκ (14π.-5ασ.). Οι Ουίζαρντς είχαν στη διάθεση τους τον Τζον Ουόλ ο οποίος παρά το τραυματισμένο του χέρι είχε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ξανά ο Μπράντλι Μπιλ με 23 (7ρ.-4ασ.-3κλ.).

Όταν παίζουν σαν Ουόριορς…

warriors-grizzlies

Βρήκαν τρόπο να ανταπεξέλθουν στην σκληρή άμυνα των Γκρίζλις και να περιορίσουν την ισχυρή τους φροντ λάιν ενώ παράλληλα ανέκτησαν τον επιθετικό τους οίστρο. Το αποτελέσματα ήταν μια σαρωτική επικράτηση των Ουόριορς με 98-78, η οποία τους θέτει μια νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας. Οι Γκρίζλις ξεκίνησαν δυνατά το ματς αλλά οι “πολεμιστές” πήραν το προβάδισμα πριν τη συμπλήρωση 12 λεπτών και εν συνεχεία απλά κυριάρχησαν.

Ο Στεφ Κάρι πυροβολούσε από τα 7.25μ. σημειώνοντας 18 πόντους με 6/13 τρίποντα ενώ είχε πληθωρική παρουσία με 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 6 κλεψίματα (ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ). Ο Κλέι Τόμπσον ήταν το “πρώτο βιολί” με 21 πόντους (3/4 τρ.-4ρ.-5ασ.) και ο Άντρε Ιγκουοντάλα ήρθε από τον πάγκο για να συνεισφέρει με 16 πόντους.

Από τους Γκρίζλις, που απόντος του Τόνι Άλεν (τραυματίας) έχασαν το πάθος και την ενέργεια που έβγαζαν στην άμυνα μέσω της οποίας έβρισκαν ρυθμό και στην επίθεση, κορυφαίος ήταν ο Μαρκ Γκασόλ (18π.-12ρ.-6ασ.) με τους Ζακ Ράντολφ (13π.-10ρ.) και Μάικ Κόνλι (13π.-5ασ.-3κλ.) να τον πλαισιώνουν. Ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκε για 19 λεπτά αλλά δεν κατάφερε να έχει κάποια ουσιώδη προσφορά καθώς τελείωσε το ματς χωρίς πόντο (0/1 διπ.-0/1 τρ.) και έχοντας 2 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και κλεψίματα ενώ ο Κώστας Κουφός δεν ήταν καλύτερος με 1 πόντο (0/4 διπ.-1/2 βολές) και 2 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…