Κεντρική NBA MVP ο Κάρι (vid)
NBA

MVP ο Κάρι (vid)

curry

curry

Δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ το αποκάλυψαν από χθες και πλέον είναι επίσημο. Ο Στέφεν Κάρι είναι ο MVP της σεζόν 2014-15 διαδεχόμενος τον Κέβιν Ντουράντ!

Ο ηγέτης των Ουόριορς πραγματοποίησε σπουδαία χρονιά μετρώντας 23.8 πόντους (44% στα τρίποντα), 4.3 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ και 2 κλεψίματα μέσο όρο και οδήγησε την ομάδα του Όκλαντ στην κορυφή του ΝΒΑ κατά τη regular season με ρεκόρ 67-15, το οποίο είναι και το καλύτερο στην ιστορία του οργανισμού.

Stephen Curry of the Golden State Warriors named 2014-15 Kia NBA Most Valuable Player! #KiaMVP http://on.nba.com/1FKKyxH

Posted by NBA on Monday, May 4, 2015

Ήταν μια από τις συναρπαστικότερες σεζόν στο ΝΒΑ με πολλούς παίκτες να διεκδικούν το βραβείο του Πολυτιμότερου και την κούρσα να καταλήγει σε μια “τιτανομαχία” μεταξύ του Κάρι και του Τζέιμς Χάρντεν. Εν τέλει, ο 27χρονος πόιντ γκαρντ ήταν αυτός που συγκέντρωσε τη μερίδα του λέοντος στις ψήφους και κατέκτησε το βραβείο για πρώτη φορά στην καριέρα του. O Κάρι μπορεί να διακρίνεται για το θανατηφόρο του σουτ αλλά φέτος απέδειξε πως μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ ακόμα και να παίξει άμυνα ενώ διαφαίνεται πως το κριτήριο “του καλύτερου παίκτη της καλύτερης ομάδας” ήταν το κυρίαρχο όσων κλήθηκαν να ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, συγκέντρωσε 1.198 πόντους με 100 ψήφους πρώτης θέσης (από τις 130) και στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 129 δημοσιογράφοι με την τελευταία ψήφος να ανήκει στους φιλάθλους. Δεύτερος ήταν ο “μούσιας” με 936 πόντους και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 552 συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα. Από κει και κάτω, ακολούθησαν οι Ράσελ Ουέστμπρουκ (352 πόντοι) και Άντονι Ντέιβις (203 πόντοι).

Στατιστικά, ο Κάρι δεν κατέχει την πρωτιά καμίας κατηγορίας μεταξύ των έξι διεκδικητών του βραβείου, παρά μόνο της επιθετικής συνέπειας, ενώ είναι πέμπτος σκόρερ και τρίτος πασέρ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…