Κεντρική Ασίστ Basketbase Μήτσο, δώσε εννιά ασίστ

Μήτσο, δώσε εννιά ασίστ

giannakopoulos diamantidis

giannakopoulos-diamantidis

petridis-giorgosΦράσεις όπως “ο Διαμαντίδης έγραψε…“, ή “ο Διαμαντίδης γράφει ιστορία” τις διαβάσατε πολλές φορές. Θα τις διαβάσετε άλλες πέντε -πιθανότατα- φορές στη διάρκεια της σειράς των αγώνων του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, για τα ημιτελικά της Basket League ΣΚΡΑΤΣ!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα -σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ καριέρας, με τις 13 που μοίρασε, στο τρίτο παιχνίδι με τον Κολοσσό– τις 1.991 ασίστ στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται μόλις -για τα δεδομένα του- εννιά ακόμη τελικές πάσες, ώστε να γίνει ο πρώτος που θα σπάσει το “φράγμα” των 2.000 ασίστ. Υπάρχει όμως και συνέχεια…

Ο Διαμαντίδης -που κατά τα φαινόμενα θα αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τον ΠΑΟΚ, το οποίο ξεκινά σε λίγες ώρες- θα “πιάσει” τον επί χρόνια συνοδοιπόρο του στον Παναθηναϊκό, Φραγκίσκο Αλβέρτη, στην θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Ο “3D” είναι στις 488 συμμετοχές, ενώ ο “Φράγκι” μέτρησε 489 -αγωνίστηκε πάντως και σε άλλα 36 πριν από το 1992. Ο Διαμαντίδης μπορεί στη διάρκεια της σειράς να βρεθεί ακόμη και στην θέση της σχετικής λίστας, καθώς ο Γιώργος Καλαϊτζής απέχει μόνο δύο παιχνίδια (490).

Εξάλλου, ο Διαμαντίδης με μία εύστοχη βολή θα βρεθεί στην θέση της σχετικής λίστας, την οποία αυτή τη στιγμή μοιράζεται με τον Νίκο Οικονόμου, έχοντας από 1.064, ενώ με επτά εύστοχα τρίποντα θα βρεθεί στην θέση των “μπομπέρ” (πάντα στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος), μια κι έχει 584 και μπροστά του βρίσκονται ο Μάκης Νικολαΐδης με 588 και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με 590.

Ο Καστοριανός γκαρντ είναι πολύ πιθανό τις προσεχείς μέρες να γίνει και ο 2ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αφού έχει 1.846 και μπροστά του βρίσκεται ο Στόγιαν Βράνκοβιτς με 1.851.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…