Κεντρική NBA Και τώρα… Τελικοί (vid)
NBA

Και τώρα… Τελικοί (vid)

warriors west champions1

warriors-west champions1

Οι Ουόριορς δεν είχαν διάθεση να σπαταλήσουν ακόμα μια ευκαιρία να κλείσουν νωρίς τη σειρά των τελικών της Δύσης και επιβλήθηκαν των Ρόκετς με 104-90, παίρνοντας το εισιτήριο για τους Τελικούς του ΝΒΑ ύστερα από 40 χρόνια! Η ραγδαία εξέλιξη της ομάδας του Όκλαντ είναι εντυπωσιακή και σίγουρα κανείς δεν περίμενε ότι ο ερχομός του, πρωτάρη, Στιβ Κερ στην άκρη του πάγκου θα άλλαζε άρδην την εικόνα και την πορεία του οργανισμού. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος στους τελικούς, οι Ουόριορς πρέπει, πλέον, να συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στο ΝΒΑ και αν συνεχίσουν έτσι η δόξα τους περιμένει.

curry-terry

Οι “πολεμιστές ” ξεκίνησαν νωθρά (17-22) αλλά γύρισαν διακόπτη σε δεύτερη περίοδο, πήραν το προβάδισμα (52-46) και το διατήρησαν μέχρι την κόρνα της λήξης. Ο Στεφ Κάρι (26π.-8ρ.-ασ.-5κλ.) ήταν ξανά απολαυστικός κάνοντας τα πάντα στο παρκέ, ο Κλέι Τόμπσον (20π. με 4/6 τρ.-4ασ.) ακολούθησε “πυροβολώντας” από τα 7.25μ. και ο Χάρισον Μπαρνς (24π.-7ρ.) έβαλε το λιθαράκι του στη νίκη-πρόκριση του Όκλαντ. Το άσχημο του αγώνα, ήταν ο τραυματισμός του Τόμπσον στην τέταρτη περίοδο, όταν προσποιήθηκε το σουτ και ο Τρέβορ Αρίζα σηκώθηκε για το μπλοκ και τον βρήκε στο πρόσωπο με το γόνατο. Ο γκαρντ των γηπεδούχων αποχώρησε και επέστρεψε με ράμματα στο δεξί του αυτί ενώ εξετάστηκε για διάσειση αλλά δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο. Όμως, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, μετά το τέλος του αγώνα δεν ένιωθε καλά και άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα διάσεισης, γι’ αυτό και θα επανεκτιμηθεί σήμερα η κατάσταση του.

barnes-rockets-warriors

Αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη χείριστη εμφάνιση των Ρόκετς οι οποίοι σούταραν με, μόλις, 35% εντός παιδιάς και 21% από το τρίποντο (όταν οι γηπεδούχοι είχαν 41% και 31% αντίστοιχα), ηττήθηκαν κατά κράτος στη μάχη των ριμπάουντ (39-59) ενώ υπέπεσαν και σε 20 λάθη από τα οποία δέχτηκαν 31 πόντους ενώ τα 13 εξ αυτών προήλθαν από τον Τζέιμς Χάρντεν!

Ο “μούσιας” πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση του στα πλέι οφ σημειώνοντας μόνο 14 πόντους με 2/11 σουτ (!) και 10/13 βολές, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Με αυτόν ωσεί παρών, το Χιούστον δεν είχε ελπίδα να υπερκεράσει το εμπόδιο των Ουόριορς και ο Ντουάιτ Χάουαρντ (18π.-16ρ.-4κοψ.) έμεινε να παλεύει μόνος του, έχοντας βοήθειες από τους Τζέισον Τέρι (16π.-2ρ.-3ασ.) και Κόρι Μπρούερ (16π.-3ρ.).

howard-smith

Ο Κώστας Παπανικολάου (που δεν χρησιμοποιήθηκε) ολοκλήρωσε μια ονειρική πρώτη σεζόν στο ΝΒΑ, από ομαδική άποψη, ζώντας έντονα την ένταση των πλέι οφ μέχρι και τα ημιτελικά αλλά σίγουρα θα ήθελε να έχει μεγαλύτερη συνεισφορά στην πορεία της ομάδας. Δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχίσει στο Χιούστον ή θα θελήσει να βρει κάποια ομάδα με μικρότερες προσδοκίες ώστε να πάρει και περισσότερες ευκαιρίες αλλά το σίγουρο είναι πως πρέπει να το κυνηγήσει γιατί έχει τα φόντα να αναδειχθεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…