Κεντρική NBA “Καυτός” Κάρι και 1-0 (vid)
NBA

“Καυτός” Κάρι και 1-0 (vid)

curry-capela

Παιχνίδι αντάξιο των δύο ομάδων που συγκρούστηκαν ήταν αυτό στην Όρακλ Αρίνα του Όκλαντ. Ουόριορς και Ρόκετς είναι οι καλύτερες ομάδες της Δύσης (άλλωστε τερμάτισαν πρώτοι και δεύτεροι αντίστοιχα στη regular season), βρίσκονται δίκαια στους τελικούς της Περιφέρειας και προμηνύονται μάχες μέχρις εσχάτων για να αναδειχθεί ο φιναλίστ των μεγάλων Τελικών. Το χθεσινό Game 1 χαρακτηρίστηκε από μεγάλες διακυμάνσεις και εναλλαγές στο προβάδισμα και τρομερό σασπένς μέχρι τέλους. Εν τέλει οι “πολεμιστές” διατήρησαν το πλεονέκτημα έδρας και επικράτησαν με 110-106.

Οι Ρόκετς ήταν αυτοί που έχτισαν μια σημαντική διαφορά 16 πόντων (33-49) στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου αλλά οι γηπεδούχοι με επιμέρους 25-6 πήραν την πρωτοκαθεδρία (58-55) πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Η αναμέτρηση ήταν άκρως αμφίρροπη έκτοτε και μέχρι την κόρνα της λήξης, με τον Τζέιμς Χάρντεν να προσπαθεί να γυρίσει το ματς μόνο αλλά τον Στέφεν Κάρι να αποτρέπει κάτι τέτοιο.

barnes-iguodala

Ο MVP ήταν πραγματικά ασταμάτητος ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 34 πόντους (7/11 διπ.-6/11 τρ.-2/3 βολές), 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ όντας ο κύριος εκφραστής της αντεπίθεσης στη δεύτερη περίοδο και ο άνθρωπος που σφράγισε το θετικό αποτέλεσμα στο τέλος. Σημαντική η συμβολή του Σον Λίβινγκστον (18π.-7ρ.-3ασ.) ερχόμενος από τον πάγκο ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Ντρέιμοντ Γκριν (13π.-12ρ.-8ασ.), Κλέι Τόμπσον (15π.-2ρ.-4ασ.).

harden-thompson-bogut

Εκ του Χιούστον, ο Τζέιμς Χάρντεν άγγιξε το triple-double καθώς είχε 28 πόντους (10/17 διπ.-1/3 τρ.-5/6 βολές), 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ αλλά πέραν των Τρέβορ Αρίζα (20π. με 4/5 τρ.) και Τζος Σμιθ (17π.-7ρ.-5ασ.) δεν πήρε άλλες σημαντικές βοήθειες από τη στιγμή που ο Ντουάιτ Χάουαρντ (7π.-13ρ.) τραυματίστηκε στο πρώτο δωδεκάλεπτο και παρ’ ότι επέστρεψε στο ματς δεν ήταν σε θέση να προσφέρει τα αναμενόμενα. Ο Κώστας Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…