Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Υπερήφανος για τον κόσμο”

“Υπερήφανος για τον κόσμο”

6979542f5ace28c49a15c6271f09c384 L

DUSAN SAKOTA AEK

Για όλη τη φετινή χρονιά, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ ο Ντούσαν Σάκοτα. Ο άσσος της “Ένωσης”, τόνισε ότι θεωρεί τη χρονιά επιτυχημένη, ενώ εξέφρασε την πικρία του για τον αποκλεισμό από τον Άρη. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι νιώθει υπερήφανος για τον κόσμο της “Βασίλισσας” και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντούσαν Σάκοτα στο aekbc.gr:
Για το αν θεωρεί ακόμα επιτυχημένη τη χρονιά: “Απολύτως την ίδια άποψη έχω και σήμερα. Θεωρώ ότι όποιος ξέρει μπάσκετ και έχει παρακολουθήσει την πορεία της ΑΕΚ θα καταλάβει ότι το αποτέλεσμα, η πέμπτη θέση δηλαδή, είναι προϊόν υπερπροσπάθειας. Κανένας δεν ξέρει τι περάσαμε στην αρχή. Έχω ξαναπεί. Δεν κάναμε ουσιαστικά προετοιμασία, ενώ δεν είχαμε και συγκεκριμένη έδρα. Σίγουρα, όμως, μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα”.

Για το αν νιώθει πληγωμένος από τον αποκλεισμό από τον Άρη: “Καταρχήν, στεναχωρήθηκα που χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Χάσαμε κάτι που ήταν στα χέρια μας. Με οποιονδήποτε κι αν παίζω στεναχωριέμαι όταν χάνω. Νιώθω πληγωμένος για το τελευταίο ματς στο Αλεξάνδρειο, άσχετα με την ατμόσφαιρα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Παλέψαμε και δώσαμε το 100%”.

Για τις σκέψεις του για την Ευρώπη: “Ελπίζω να παίξουμε. Εννοείται πως είμαι θετικός στην προοπτική της Ευρώπης και ενθουσιασμένος παράλληλα. Πιστεύω θα βοηθήσει όλο τον σύλλογο, αν συμβεί αυτό. Μη ξεχνάμε το μέγεθος της ΑΕΚ. Πέρασε δύσκολα χρόνια, αλλά ο κόσμος δεν έφυγε από δίπλα της. Η Ευρώπη είναι, λοιπόν, ένα μεγάλο βήμα που θα βοηθήσει πάρα πολύ όλο τον σύλλογο σε διάφορα επίπεδα”.

Για την καλύτερη και χειρότερη στιγμή της φετινής σεζόν: “Η χειρότερη στιγμή ήταν το τρίτο δεκάλεπτο με τον Άρη στο τελευταίο ματς στο Αλεξάνδρειο. Εκεί αισθάνθηκα ένα μεγάλο κενό. Δεν το πίστευα ότι έτσι θα έφευγε μία χρονιά υπέρβασης. Αντίθετα, η καλύτερη στιγμή ήταν η νίκη μέσα στην Πάτρα με τον Απόλλωνα Πάτρας. Δεν το λέω για την προσωπική μου απόδοση. Ήταν ένα παιχνίδι ”τελικός”, ο πιο σημαντικός αγώνας, γιατί παίζαμε την πέμπτη θέση. Τελικά, τα καταφέραμε και πολύ καλά μάλιστα”.

Για το πώς αισθάνεται για τον κόσμο: “Αυτό για το οποίο υπερηφανεύομαι περισσότερο απ’ όλα είναι ο κόσμος της ΑΕΚ. Βλέπω μια τρομερή αφοσίωση για την ομάδα. Δεν θα ξεχάσω ότι από την πρώτη αγωνιστική με τον Πανιώνιο είχαμε 10.000 στο πλευρό μας, ήταν απίστευτο. Αυτό το είδαμε και στην πορεία. Με το που ήλθαν κάποιοι παίκτες δυναμώσαμε περισσότερο, ο κόσμος ερχόταν όλο και πιο πολύ και εμείς παίζαμε ωραίο μπάσκετ. Έχω ακούσει κιόλας από τρίτους, ότι παίξαμε το πιο ελκυστικό μπάσκετ”.

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο και για το αν πιστεύει ότι μπορεί ο ίδιος να ηγηθεί της ΑΕΚ: “Είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανος, που ανήκω στην ΑΕΚ. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω είναι να δικαιώσω τον κύριο Αγγελόπουλο. Η επέκταση του συμβολαίου μου έγινε πολύ γρήγορα, δείγμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που υπήρχε και υπάρχει. Έχω δύσκολο έργο. Φοράω την φανέλα της ΑΕΚ και θέλω να είμαι πρώτος στα αποδυτήρια και μετά στο γήπεδο. Θέλω να βοηθήσω τους νεαρούς παίκτες που θα έλθουν, κυρίως με την συμπεριφορά τους έξω από το γήπεδο. Υπόσχομαι να παίξω το καλύτερο που μπορώ και πιστεύω ότι με τις προσθήκες που θα γίνουν στη μεταγραφική περίοδο θα έλθουν παίκτες με προσωπικότητα και όλοι μαζί να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα”.

Για την Εθνική ομάδα: “Αυτή την στιγμή κλείνω τα τριάντα. Η Εθνική ομάδα ήταν τρομερή ευκαιρία, ωστόσο, βλέπουμε πολλά παιδιά από τα κολέγια που ψάχνουν να έλθουν για να παίξουν. Το ίδιο έγινε και με τους Καλάθη και Κουφό. Έχω ζήσει πολλά με την Εθνική Νέων, την Εθνική Εφήβων, ωστόσο, ένα τέτοιο σενάριο δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό πια για μένα. Έχω την ΑΕΚ στο μυαλό μου και μόνο την ΑΕΚ αυτήν την στιγμή”.

Για τον πατέρα του Ντράγκαν Σάκοτα: “Το ότι είναι πατέρας μου δεν σημαίνει τίποτα. Βρήκαμε έναν εξαιρετικό τρόπο επικοινωνίας, ξεχνούσα ότι είναι ο πατέρας μου και συνεργαστήκαμε άψογα στην διάρκεια των αγώνων. Το κατάλαβαν αυτό από την πρώτη στιγμή και οι συμπαίκτες μου αυτό. Ότι δεν θα είχα καμία εύνοια. Δεν του ζήτησα άλλωστε ιδιαίτερο φέρσιμο προς το πρόσωπό μου. Όσο αφορά στον Ντράγκαν Σάκοτα και στην ΑΕΚ, τα στατιστικά και ιστορία του «μιλούν» από μόνα τους. Πήρε πρωτάθλημα, έπαιξε τελικό, έκανε πολύ καλή πορεία στην Ευρωλίγκα με την ομάδα και επίσης έβγαλε πάρα πολλά παιδιά από τα σπλάχνα της ΑΕΚ. Ο Ντράγκαν Σάκοτα ξέρει πως να χειριστεί νέους παίκτες και έμπειρους. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ με τον Ντράγκαν Σάκοτα παρόντα έχει ό,τι χρειάζεται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…