Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός H “νεκρή” δεύτερη περίοδος

H “νεκρή” δεύτερη περίοδος

bochoridis morgan cooper

bochoridis-morgan-cooper

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 75-61, με τους Θεσσαλονικείς να αντέχουν και πάλι για 25 λεπτά και στη συνέχεια να καταρρέουν. Έτσι οι “πράσινοι” έκαναν το 2-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ και βρίσκονται μία ανάσα από την πρόκριση τους στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τα συμπεράσματα από τα δύο παιχνίδια με τον Δικέφαλο του Βορρά ήταν συνολικά θετικά για τον νέο Παναθηναϊκό του Σωτήρη Μανωλόπουλου, ο οποίος μέσα σε λίγο καιρό έχει βελτιώσει άρδην την εικόνα της ομάδας, δίνοντας ρόλο σε όλους τους παίκτες και περνώντας την αμυντική φιλοσοφία του στο παιχνίδι του “τριφυλλιού”.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν κατάφερε να αλλάξει (δεν φέρει καμία ευθύνη) μόνο ένα πράγμα στον Παναθηναϊκό, τα νεκρά του διαστήματα που ήταν συνήθεια επί εποχής Ιβάνοβιτς και έκαναν την εμφάνιση τους χθες (28/5) στη δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. 

Το “τριφύλλι” έπαθε ένα άνευ προηγουμένου μπλακ-άουτ στο δεύτερο δεκάλεπτο, μένοντας άποντο για 6 λεπτά και επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να τρέξει ένα τρομερό σερί 17-0, με το οποίο μετέτρεψε το εις βαρός του 32-19 σε υπέρ του 36-32. Στο νεκρό αυτό διάστημα, ο Παναθηναϊκός μέτρησε 0/6 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 0/2 βολές, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο δεν το πλήρωσε, καθώς άλλαξε πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση.

Αν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος καταφέρει να περιορίσει και τα μεγάλα νεκρά διαστήματα του Παναθηναϊκού και δώσει στην ομάδα μεγαλύτερη σταθερότητα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τότε σίγουρα οι “πράσινοι” θα μπορέσουν να εμφανίσουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στους τελικούς που έρχονται με τον Ολυμπιακό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…