Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Έτοιμος να γράψει ιστορία”

“Έτοιμος να γράψει ιστορία”

olympiakos prokrisi f4

olympiakos-prokrisi-f4

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται την τρίτη του συμμετοχή σε Φάιναλ Φορ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και η Ευρωλίγκα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, δημοσίευσε ένα αφιέρωμα αναφορικά με το προφίλ και την πορεία των “ερυθρολεύκων” μέχρι τη δραματική τους πρόκριση ενάντια στη Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι και φέτος, όπως το 2012 και το 2013, ο Ολυμπιακός μπαίνει στο Φάιναλ Φορ ως αουτσάιντερ ευελπιστώντας να ανατρέψει ξανά τα προγνωστικά και να πατήσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

“Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στη διοργάνωση με την τρίτη παρουσία σε Φάιναλ Φορ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε αντίθεση με την πρώτη συμμετοχή, τη δεκαετία του ’90, οι “κόκκινοι” έχουν ήδη δυο τίτλους Ευρωλίγκα. Στις τελευταίες δυο συμμετοχές του σε Φάιναλ Φορ -Κωνσταντινούπολη το 2012, Λονδίνο το 2013– ο Ολυμπιακός ήταν το αουτσάιντερ όμως και στις δυο περιπτώσεις επέστρεψε σπίτι με το τρόπαιο! Πλέον οι “κόκκινοι” θέλουν να πετύχουν κάτι που μόλις τέσσερις ομάδες έχουν καταφέρει σε σχεδόν έξι δεκαετίες στο Κύπελλο Πρωταθλητριών! Να κατακτήσει τρεις τίτλους σε τέσσερα χρόνια!

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά με μειονέκτημα έδρας στα playoffs κι επίσης η μοναδική ομάδα που κέρδισε τη σειρά έπειτα από ήττα στο Game 1. Ήταν το αποτέλεσμα της καλύτερης άμυνας στην Ευρωλίγκα! H oμάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου πραγματοποίησε πολύ καλή καλή πορεία στη Regular Season και κέρδισε τα οκτώ από τα εννιά πρώτα παιχνίδια στο Top 16 πριν από τον τραυματισμό του κορυφαίου γκαρντ και πρώην MVP της Ευρωλίγκα, Βασίλη Σπανούλη.

Οι “κόκκινοι” δεν είχαν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και ηττήθηκαν από την Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα όμως επέστρεψαν χάρη στη σπουδαία εμφάνιση του Γιώργου Πρίντεζη στο Game 2, επικρατώντας με 63-76. Εν συνεχεία η σειρά μεταφέρθηκε στην Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός μετράει μόνο νίκες στα προημιτελικά από το 2011.

Σε ένα δραματικό Game 3, η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε 73-71, με τους Πρίντεζη και Σπανούλη να έχουν καθοριστική συμβολή. Η σειρά τελείωσε με ένα συναρπαστικό Game 4, ανατρέποντας διψήφια διαφορά πόντων πριν από το buzzer beater τρίποντο του Πρίντεζη για το 71-68! Ήταν μια από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές στην ιστορία των πλέι οφ που έστειλε τον Ολυμπιακό στο Φάιναλ Φορ.

Έχοντας κερδίσει τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του στα ημιτελικά και με πέντε παίκτες στο ρόστερ από τους “back to back” τίτλους, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει ξανά στην κορυφή, δημιουργώντας μια δυναστεία στην Ευρωλίγκα!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…