Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Επιτυχημένη η χρονιά”

“Επιτυχημένη η χρονιά”

dragan sakota

dragan sakota

Τα πλέι οφ βρίσκονται προ των πυλών και ο Ντράγκαν Σάκοτα στάθηκε στην ιδιαίτερη σημασία αυτών των αγώνων που δεν συγκρίνονται με αυτούς τις κανονικής διάρκειας, όπως τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ. Ο τεχνικός της Ένωσης αναφέρθηκε στην ποιότητα των “κιτρινόμαυρων” της συμπρωτεύουσας, ανέλυσε τα στοιχεία που θα κρίνουν το νικητή της σειράς και επεσήμανε τις βλέψεις της ομάδας του εν όψει πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα πλέι οφ: “Καταρχήν, μιλάμε πλέον για ένα άλλο Πρωτάθλημα. Όλοι χαίρονται να παίζουν τέτοιους αγώνες που διεξάγονται σε τελείως διαφορετικούς ρυθμούς σε σχέση με την κανονική διάρκεια. Είναι γνωστό ότι οι παίκτες προτιμούν να αγωνίζονται από το να προπονούνται. Ήρθε η ώρα να τα αφήσουμε όλα πίσω και να τα δώσουμε όλα σε αυτούς τους αγώνες”.

Για την πίεση που ίσως αισθάνονται οι παίκτες σε αυτούς τους αγώνες: «Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα στους παίκτες ότι φέτος κάναμε πολλά καλά πράγματα και πάμε να παίξουμε και να χαρούμε τα παιχνίδια”.

Για τον Άρη: “Ο Άρης είναι μία πάρα πολύ σκληρή ομάδα και η αλήθεια είναι ότι αν μας δινόταν η δυνατότητα να επιλέξουμε έναν αντίπαλο για να αντιμετωπίσουμε στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, αυτός δεν θα ήταν σίγουρα ο Άρης. Όμως, εμείς πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

Για το τι θα παίξει βασικότερο ρόλο στη σειρά των αγώνων με τον Άρη: “Σίγουρα, η άμυνα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτούς τους αγώνες. Η άμυνα δεν αποτελεί το δυνατό σημείο της ομάδας μας τη φετινή σεζόν. Είναι δεδομένο ότι αν βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι, τότε θα είμαστε και καλύτεροι ως ομάδα, ενώ θα μας βοηθήσει να είμαστε και πιο σταθεροί στην επίθεση”.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ: “Έχουμε μείνει χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες μας τις τελευταίες μέρες. Όμως τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Όπως έχω ξαναπεί η χρονιά είναι ήδη πετυχημένη για μας, αφού οι στόχοι που είχαμε βάλει επετεύχθησαν με τη συμμετοχή στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για το ακόμα καλύτερο”.

Για το τι να περιμένει ο κόσμος της ΑΕΚ από τα φετινά πλέι οφ: “Εμείς πάντα περιμένουμε στήριξη από τον κόσμο μας. Πιστεύω ότι ο κόσμος φέτος ήρθε σε όλους τους αγώνες, ήταν δίπλα μας, ίσως ήρθαν και περισσότεροι από όσους περιμέναμε. Εντάξει, ξέρουμε όλοι ότι η φετινή ομάδα φτιάχτηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν, οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, όπως το να τερματίσουμε σε μία υψηλότερη θέση ώστε να έχουμε περισσότερες φιλοδοξίες στα πλέι οφ.

Όμως, η δουλειά μας δεν είναι να “χτίσουμε” κάτι που θα κρατήσει για λίγους μήνες. Θέλουμε τα επόμενα χρόνια να τα πάμε καλύτερα και να είμαστε σταθερά δυνατοί και στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, χωρίς τα “πάνω-κάτω” στην απόδοσή μας που είχαμε τη φετινή σεζόν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…