Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Αιώνια μάχη με φόντο την πρωτιά

Αιώνια μάχη με φόντο την πρωτιά

pao osfp kupello

pao-osfp-kupello

Το τρίτο “αιώνιο” ντέρμπι της σεζόν (δεύτερο για το πρωτάθλημα) βρίσκεται προ των πυλών (19:00) και είναι αυτό που θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και κατ’ επέκταση το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ για το εξ αναβολής ματς της 24ης αγωνιστικής, και αναζητάει νίκη τουλάχιστον με 7 πόντους ώστε να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα (81-75) και να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία.

Βέβαια οι συγκυρίες δεν συνάδουν προς όφελος του καθώς τόσο η αγωνιστική εικόνα του όσο και εξωαγωνιστικοί παράγοντες (βλέπε περίπτωση Γκιστ) τον θέτουν σε δύσκολη θέση και θα πρέπει να πραγματοποιήσει τέλεια εμφάνιση για να καταφέρει καταρχάς να νικήσει και εν συνεχεία να διεκδικήσει την απαιτούμενη διαφορά. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ανηφορίζει στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση του στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα.

Βέβαια, σε ένα ντέρμπι “αιωνίων” τα πάντα είναι σαν να ξεκινούν από μηδενική βάση και ότι έγινε προηγουμένως δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Άλλωστε η δυναμική που προσδίδει το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό έχει φανεί με εμφατικό τρόπο κατά τη διάρκεια της σεζόν (και δη στην Ευρωλίγκα) ενώ αντιστοίχως ο Ολυμπιακός κομπλάρει όποτε βρίσκεται απέναντι του ο κόσμος των “πρασίνων“.

Η συνέχεια επί του παρκέ…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …