Ένας = κανένας

Ο Αριστείδης γράφει για τον Νίκο

zavlanos-koromilas

Η χώρα μας διαθέτει τρεις εθνικούς καθηγητές διαιτησίας. Και πολύ καλά κάνει, αφού οι ελληνικές σφυρίχτρες διαπρέπουν σε όλα τα επίπεδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οπότε είναι σημαντικό να επιμορφώνονται. Όπως, βέβαια, σημαντικό είναι να επιμορφώνονται οι καθηγητές, γι’ αυτό και υπάρχει ετήσιο σεμινάριο.

Πέρυσι, με απόφαση Βασιλακόπουλου, πήγαν στο σεμινάριο και οι τρεις καθηγητές διαιτησίας, ήτοι οι Νίκος Πιτσίλκας (επειδή έχει τις καλύτερες σχέσεις με τα υψηλά διαιτητικά κλιμάκια της FIBA και θεωρείται ο κορυφαίος στην Ελλάδα), Κώστας Κορομηλάς και Νίκος Ζαβλανός. Κι έτσι έπρεπε να γίνει, να πάρουν όλοι γεύση από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο.

Φέτος, στη Γερμανία πήγε ΜΟΝΟ ο Κώστας Κορομηλάς. Το γιατί, μάλλον πρέπει να το απαντήσει η διοίκηση της ΕΟΚ. Κάνει οικονομία; Αδιαφορεί για τους εθνικούς καθηγητές; Θεωρεί ότι τα έμαθαν όλα και δεν χρειάζονται περαιτέρω επιμόρφωση;

Όπως και να ‘χει, ένας = κανένας. Αν θέλουμε (που θέλουμε) να διατηρηθούν στον… αφρό οι σφυρίχτρες μας, πρέπει να έχουμε ενημερωμένους καθηγητές διαιτησίας. Με όποιο κόστος. Στην τελική, ας πετάξουν 5-6 λιγότεροι τσαρτερίστας, προκειμένου να βγει το έξοδο, αν αυτός είναι ο λόγος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…