Κεντρική Basket League Άρης “Έγινε μεγάλη προσπάθεια”

“Έγινε μεγάλη προσπάθεια”

priftis

priftis

Ικανοποιημένος και εμφανώς χαρούμενος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνσιε ότι έγινε υπερπροσπάθεια όχι μόνο στο σημερινό παιχνίδι, αλλά σε όλη τη χρονιά από όλους, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον δεν υπάρχει άγχος στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη:
“Μεγάλη καρδιά σήμερα από όλο το γήπεδο. Μεγάλη καρδιά οι παίκτες. Τους αξίζουν όχι μόνο για σήμερα πολλά συγχαρητήρια, αλλά και για όλη την προσπάθεια που δεν έχει τελειώσει. Ξέραμε ότι αν πήγαινε το ματς σε μεγάλο σκορ, δε θα μας ευνοούσε. Το προσεγγίσαμε όπως έπρεπε. Είμασταν πληγωμένοι από το ματς στην Αθήνα. Είναι παιχνίδια πάθους τα ματς των πλέι οφ. Δε θέλει μεγάλα συναισθήματα, όμως. Συγχαρητήρια σε όλους, παίκτες, διοίκηση. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστούμε τον κόσμο. Η παρουσία του είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστική”.

Για τα συναισθήματά του: “Αυτά είναι στο παιχνίδι. Είμαι άνθρωπος και έτσι εκφράστηκα. Δεν είμαι εκδηλωτικός, όμως υπάρχουν στιγμές που πρέπει να αφήνεις τον εαυτό σου να απολαμβάνεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτό που έγινε εδώ. Να βλέπω τα άτομα που είμαι μαζί τους όλη μέρα να χαμογελάνε”.

Για το χαρακτήρα της ομάδας: “Είναι σημαντικό να χτίσει μία ταυτότητα. Η δική μου σημασία είναι να βοηθήσω την ομάδα. Είναι σημαντικό ότι δείξαμε εμπιστοσύνη στους παίκτες και δεν υπήρξαν προσθαφαιρέσεις. Είχαμε λογική σκέψη όταν φτάσαμε σε κρίσιμες στιγμές. Είμαι χαρούμενος για αυτό. Βέβαια, οι νίκες τα σκεπάζουν όλα. Τα προβλήματα σε μας ήταν λίγα σε επίπεδα σχέσεις και εμπιστοσύνης”.

Για το πάθος των παικτών: “Υπάρχει έντονα το συστατικό της αυτοθυσίας στην ομάδα. Σήμερα ήταν το απόγειο της έννοιας αυτής. Όλο αυτό έχει χτιστεί από όταν φτιάξαμε το ρόστερ και τις επιλογές που κάναμε με βάση τη χημεία. Αισθάνομαι δικαιωμένος”.

Για το πώς επέστρεψε η ομάδα στη σειρά: “Η διαφορά της Αθήνας μας πλήγωσε. Ήταν πλασματική. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει πολύ καλό ρόστερ. Θα πω αυτό που είχε πει κάποιος που έχω δουλέψει μαζί του. Κανείς δε μπορεί να κάνει σκάουτινγκ στην ψυχή σου. Ισχύει σε ένα βαθμό για τους παίκτες μας. Ο Τόμας κατάφερε να απομονώσει το πρώτο ημίχρονο. Αισθάνομαι δικαιωμμένος για τον Τόμας. Υπήρξαν δύο τραυματισμοί μεγάλοι, αλλά η υπόλοιπη ομάδα λειτούργησε έτσι ώστε να τον διατηρήσει διά της απουσίας του”.

Για τη συνέχεια: “Δε ξέρω τι γίνεται μέσα. Κάποιοι δε μπορούσαν να περπατήσουν. Ο Νέιμικ έκανε ένεση ενώ είχε θλάση που τον άφηνε 3 βδομάδες έξω. Έγινε μεγάλη προσπάθεια. Θα κοιτάξουμε χωρίς άγχος και πίεση τη συνέχεια. Η ομάδα έχει κάνει υπέρβαση”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Βασίλης Σίμτσακ, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μας. Πίστευα ότι ο τρόπος που χάσαμε στο προηγούμενο παιχνίδι έπαιξε ρόλο για σήμερα. Ήμασταν στενοχωρημένοι. Ήταν θέμα εγωισμού. Δεν ήμασταν εμείς στην Αθήνα. Έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτή τη νίκη. Ένιωθα ότι παίζαμε με 8 πάίκτες. Δε μας πήρε από κάτω. Μας βοήθησε ο προπονητής. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΑΕΚ.Αφιερώνω τη νίκη στον όγκο. Ήταν μεγάλη απώλεια. Παίξαμε και για αυτόν. Όπως και ο Νέιμικ. Τον ευχαρίστησα πάρα πολύ”.

Για το τι ένιωσαν από το -38: “Εγώ προσωπικά είδα οργή. Δε μίλαγα σε άνθρωπο. Δε μπορούσα να μιλήσω στη γυναίκα μου. Αν χάναμε με 2-3 πόντους δε θα προκρινόμασταν, πιστεύω. Μπήκαμε με το μαχαίρι στα δόντια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…