Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels “Εδώ μέχρι το τέλος”

“Εδώ μέχρι το τέλος”

likogiannis

likogiannis

Ο Κολοσσός επικράτησε του ΚΑΟΔ στο Βενετόκλειο με 84-80 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάκτηση της έκτης θέσης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Ο Άρης Λυκογιάννης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος στις δηλώσεις του από τη νίκη της ομάδας του, ωστόσο τα συναισθήματα του ήταν ανάμεικτα, καθώς αποκόμμισαν και δύο τραυματισμούς, αυτούς των Τζαμέλ Χάγκινς και Ντομινίκ Ουότερς.

“Ήταν ένας σημαντικός αγώνας για εμάς γιατί ήταν ο τελευταίος εντός έδρας, για την κανονική περίοδο, απέναντι σε μία καλή ομάδα. Ήταν ένα ματς για το οποίο ασχοληθήκαμε αρκετά και θέλαμε τη νίκη μπροστά στον κόσμο, ώστε να κατοχυρώσουμε την έβδομη θέση. Για 30 λεπτά ήμασταν καλοί. Από ‘κει και πέρα, χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και κάναμε πολλά αδικαιολόγητα λάθη. Αλλά, νομίζω ότι είναι δύσκολο σε μία σεζόν που έχει κυριολεκτικά… ξεχειλώσει, να κρατάς σε εγρήγορση τους παίκτες σου και να τους δίνεις συνέχεια κίνητρα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Έχουμε ένα ματς και θα δούμε τις πιθανότητές μας για την έκτη θέση. Καλή συνέχεια στον κόουτς και στην ομάδα. Το είχα πει και στον πρώτο γύρο, ότι ο ΚΑΟΔ δεν θα είχε πρόβλημα”.

Για τα προβλήματα των Χάγκινς και Ουότερς: “Του Ουότερς είναι πιο σοβαρός ο τραυματισμός, γιατί έχει ένα τράβηγμα στην πλάτη. Θα δούμε την κατάστασή του. Του Χάγκινς είναι πιο επιπόλαιος γιατί είναι από χτύπημα. Έχουμε και το πρόβλημα του Μανωλόπουλου, ο οποίος έχει έναν μυϊκό σπασμό στη μέση, με αποτέλεσμα να μην προπονηθεί όλη την εβδομάδα και να κάνει ένεση σήμερα για να είναι στο ζέσταμα. Είναι φυσιολογικά αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, γιατί η ομάδα έχει κουραστεί και έχει πάει πάνω από τις δυνατότητές της. Όμως, είμαστε όλοι εδώ μέχρι το τέλος“.

Για το γεγονός πως οι παίκτες του αφιέρωσαν τη νίκη: “Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στους παίκτες. Ο Λυκογιάννης αυτός ήταν και αυτές τις απόψεις είχε για το μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια και δεν άλλαξε όταν ήρθε στον Κολοσσό. Όλες οι επιτυχίες που έχουν γίνει, έγιναν γιατί οι παίκτες στήριξαν αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά. Φέτος, δούλεψα με παιδιά που είχαν τρομερή διάθεση να ακούσουν, δεν αμφισβητούσαν και δεν είχαν δεύτερες σκέψεις. Και είχαν έναν στόχο, τον Κολοσσό. Αυτοί κάνουν έναν προπονητή να φαίνεται καλός ή κακός”.

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέφερε: “Συγχαρητήρια στη Δράμα και στον κόουτς Μέξα που έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Όπως και εμείς, ήταν στην αρχή μία ομάδα που θα πάλευε για τη σωτηρία της, αλλά έχει κάνει καταπληκτικό δεύτερο γύρο και είναι ένα πολύ σοβαρό σύνολο, το οποίο ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Όσο για τη δική μας ομάδα, στο σημερινό παιχνίδι και μετά την κακή εμφάνιση στον ΠΑΟΚ, ο προπονητής μας πίεσε όλη την εβδομάδα γιατί περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Γι’ αυτό ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο βάλαμε κοντά στους 50 πόντους, αλλά αυτό ήρθε από την άμυνα. Κάναμε κάποια λάθη στο τέλος με την πίεση της Δράμας, αλλά ευτυχώς νικήσαμε. Πάμε για το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου στην Αμαλιάδα, η οποία θέλει και αυτή τη νίκη. Εμείς έχουμε σιγουρέψει τα πλέι οφ και την έβδομη θέση, αλλά αυτό δεν μας αφήνει αδιάφορους για το παιχνίδι. Αφιερώνω τη νίκη στον κόουτς, για τη δουλειά, την πίεση και τα κίνητρα που μας δίνει στις προπονήσεις. Αυτό μας κάνει όλους καλύτερους και αυτός είναι ο λόγος που η ομάδα πάει τόσο καλά και τόσο ψηλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι…