Κεντρική Ασίστ Shadow “Έχασε το DNA του ο ΠΑΟ”

“Έχασε το DNA του ο ΠΑΟ”

pedoulakis unics

pedoulakis-unics

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή “Γκολ χωρίς Σύνορα” του ΣΚΑΙ για την πορεία του φετινού Παναθηναϊκού, το ενδεχόμενο επιστροφής του σε πάγκο ελληνικής ομάδας, τον Γκιστ αλλά και για το Φάιναλ φορ της Μαδρίτης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού:

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη: “Ο Παναθηναϊκός είναι πετυχημένος στην Ευρώπη φέτος. Όμως δεν πήρε κάποια παιχνίδια που έπρεπε να πάρει. Έπαιζε ένα πολύ ελεύθερο μπάσκετ, που δεν είναι στο DNA του Παναθηναϊκού και δεν είναι για τα εκτός έδρας ματς και τα μεγάλα παιχνίδια, τα παιχνίδια του Μαρτίου. Δεν υπάρχει ομάδα που παίρνει τίτλους χωρίς καλή άμυνα. Η καλή άμυνα σε κρατά και στις κακές σου μέρες. Ο Παναθηναϊκός έχασε το DNA του, αυτό για το οποίο ήταν γνωστός σε όλη την Ευρώπη. Κι αυτό θα φανεί όταν σταματήσει ο Διαμαντίδης, που είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη στο να διαβάζει το παιχνίδι”.

Για τη σύγκριση με τη δική του περσινή ομάδα: “Ο Παναθηναϊκός ήταν νταμπλούχος, μια ομάδα σκληρή, με παίκτες μεσαίας κλάσης που ανέβηκαν επίπεδο. Αυτά τα παιδιά είχαν σφυρηλατηθεί στα δύσκολα, όταν έπρεπε να κερδίσουν το έκαναν”.

Για το αν θα επέστρεφε στον Παναθηναϊκό: “Ο Παναθηναϊκός έχει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την ικανότητα να επιλέξει προπονητή. Για μένα καλύτερα είναι στο εξωτερικό. Εκεί μιλάνε με μεγάλο σεβασμό για τον Έλληνα παίκτη και τον Έλληνα προπονητή. Πιστεύω πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Το ελληνικό μπάσκετ περνά μνημόνιο εδώ και μια δεκαετία, αλλά το έχει κρατήσει η τεχνογνωσία του”.

Για την υπόθεση Γκιστ: “Έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος, που κάνει κακό στον ίδιο και την ομάδα του. Είναι σε ώριμη ηλικία και το έχει καταλάβει ο ίδιος. Είναι ένα παιδί πεσμένο, πρέπει να τον βοηθήσουμε. Όλοι κάνουμε λάθη, το θέμα είναι να μην κάνεις τα ίδια λάθη”.

Για το αν έχει πιθανότητες ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα: “Να δούμε τι επιλογές θα γίνουν. Αν πάει με τα δεδομένα που πήγε, δεν μπορεί”.

Για τη βία στα ελληνικά γήπεδα: “Είναι μια αρρωστημένη κατάσταση. Και στους μεν και στους δε. Ο ένας συντηρεί τον άλλο”.

Για τους μονομάχους του Final Four: “Η ΤΣΣΚΑ έχει πάρα πολύ βάθος, ψηλά κορμιά και ο τομέας των ριμπάουντ θα είναι πολύ σημαντικός. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ σκληρή πρώτη γραμμή άμυνας και θέλει να σου χαλάσει την επίθεση. Η Ρεάλ έχει μεγάλο βάθος, αλλά το πολύ ελεύθερο μπάσκετ που παίζει δεν είναι για μεγάλα παιχνίδια. Παίζει με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να διαβάζει. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι μια ομάδα Ομπράντοβιτς, που χτυπά τις αδυναμίες του αντιπάλου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Μια… διαφορετική πρόταση γάμου (vid)

Η πρώτη πρόταση γάμου σε αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο. Ήταν Σάββατο βράδυ κι ο Μέγας Αλέξανδρ…