Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Δύσκολος ο τίτλος”

“Δύσκολος ο τίτλος”

obradovic fener

obradovic-fener

Η Φενέρμπαχτσε συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία σε Φάιναλ Φορ. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμμετέχει ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο πολυνίκης τεχνικός,  μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, για το πόσο δύσκολο είναι να στεφθεί πρωταθλήτρια μια ομάδα.

Αναλυτικά:
Για τη θητεία του στην τουρκική ομάδα: “Αποφάσισα να έρθω στη Φενέρμπαχτσε, επειδή καταλαβαίνω πως είναι μία ομάδας με φιλοδοξίες, τις ίδιες που έχω σε όλη μου τη ζωή. Πάντα είναι ενδιαφέρον να αρχίζεις μία νέα δουλειά με νέους ανθρώπους και να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος κάθε ημέρα”.

Για τον παράγοντα “έδρα” σε Φάιναλ Φορ, καθώς το 2007 ήταν ο τελευταίος που τον αξιοποίησε με τον Παναθηναϊκό: “Θυμάμαι εκείνη τη χρονιά με τον Παναθηναϊκό πως ο κόσμος έλεγε από την αρχή πως πρέπει να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Και μετά πως πρέπει να κερδίσουμε τον τίτλο λόγω του κόσμου, λόγω της έδρας μπλα μπλα μπλα. Στον καθένα μας αρέσει ν’ αγωνίζεται στην έδρα του, όπου ξέρεις κάθε γωνιά, όπου ξέρεις κάθε τι σημαντικό. Ξέρεις, η απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση πάντα θα εξαρτάται από το τελικό αποτέλεσμα. Αν κερδίσεις, όλοι θα λένε πως ήταν ένα προφανές πλεονέκτημα. Αν χάσεις, θα λένε πως υπήρχε πίεση. Αλλά, ξέρεις, πιστεύω πως οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης κι ο όλος ο κόσμος εκεί έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση και στο κάτω-κάτω πιστεύω πως είναι πολύ χαρούμενοι που θα αγωνιστούν στη Μαδρίτη μπροστά στο κοινό τους, επειδή σίγουρα θα έχουν αρκετό κόσμο να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει. Έχω διατελέσει προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέρω πόσο τους αρέσει το μπάσκετ εκεί και πως τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουν στεφθεί Πρωταθλητές. Επομένως σίγουρα θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα για αυτό, όχι μόνο απέναντί μας, αλλά μέχρι τέλους. Η απάντηση θα έρθει το βράδυ της 17ης Μαΐου“.

Για το αν είναι δυσκολότερο να κατακτήσει τώρα τη διοργάνωση, καθώς είναι ο πολυνίκης προπονητής: “Έχω κερδίσει μαζί με τις ομάδες μου και τους συνεργάτες μου. Όχι μόνος μου. Αυτό είναι πάνω απ’ όλα. Κατά δεύτερον, όπως ήταν παλιά, είναι και τώρα. Ήταν πολύ δύσκολο. Ξέρεις, το μπάσκετ έχει αλλάξει και δεν είναι όπως πριν από 20 χρόνια, αλλά πάντα ήταν δύσκολο. Το να στεφθείς Πρωταθλητής σε οποιαδήποτε διοργάνωση είναι πολύ δύσκολο κι απαιτούνται πολλές ώρες σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας, ώστε να είσαι σε θέση να παλέψεις για τον τίτλο. Επομένως, αυτό δεν αλλάζει ποτέ”.

Για το πώς αισθάνεται για την επιστροφή του σε Φάιναλ Φορ: “Η Φενέρμπαχτσε είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ένα Φάιναλ Φορ. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Αισθάνομαι πώς το ζει ο κόσμος εδώ, πώς ήταν μετά την τελευταία αναμέτρηση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εύχομαι να συνεχίσουν έτσι. Πρόκειται για κάτι μεγάλο, ξέρεις. Το να είσαι μία φορά σε Φάιναλ Φορ είναι καλό, αλλά αν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις συνέχεια και να παλεύεις κάθε χρόνο για αυτό είναι κάτι που μπορεί κάνει όλους χαρούμενος”.

Για τι έχει αλλάξει στην Ευρωλίγκα: “Εχει καλύτερη οργάνωση. Ολα είναι καλύτερα τώρα. Υπάρχει μία τέλεια οργάνωση με πολλές καλές ομάδες, πολλούς καλούς παίκτες και ελπίζω να συνεχίσει για πολλά χρόνια γιατί είναι μία σπουδαία ευκαιρία για τους νέους να παίζουν στην Ευρωλίγκα. Εκτός αυτού, είναι φανερό πως σε κάθε παιχνίδι έχουμε πολλούς φιλάθλους και τώρα είναι εύκολο να δεις τους αγώνες σε πολλές χώρες. Οπότε η βελτίωση είναι πραγματικά μεγάλη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…