Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Δεν είναι μόνοι τους…”

“Δεν είναι μόνοι τους…”

esake chalvatzakis kalathia agapis kaod

esake-chalvatzakis-kalathia agapis-kaod

Η εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς του ΕΣΑΚΕ, “Καλάθια Αγάπης“, συνεχίζει να κάνει το γύρο της μπασκετικής Ελλάδας με τη Δράμα να αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της, στα πλαίσια της αναμέτρησης του ΚΑΟΔ με την ΑΕΚ. Η προσφορά που παρείχαν ήταν μείζονος σημασίας καθώς στήριξαν και ενίσχυσαν 50 άπορες οικογένειες της πόλης οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, παράλληλα, και το παιχνίδι στο “Δημήτρης Κραχτίδης“. Ο ΕΣΑΚΕ βρήκε αρωγό στην υλοποίηση της κοινωνικής του δράσης την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Δήμο της Δράμας και τον ΚΑΟΔ.

Αναφορικά με τα “Καλάθια Αγάπης” ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης, τόνισε: “Είναι μια πολύ αξιέπαινη, σημαντική και ευγενική κίνηση, την οποία πραγματικά επιδοκιμάζουμε και συγχαίρουμε. Γιατί η αλληλεγγύη είναι πράγματι κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα όλους, για να μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και πραγματικά εύχομαι αυτές τις σημαντικές και όμορφες ενέργειες να τις μιμηθούν και άλλοι”.

chalvatzakis

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβάτζακης, υπογραμμίζοντας πως: “Ο ΕΣΑΚΕ είναι σε μια ακόμη πόλη της επικράτειας, που εκπροσωπείται με ομάδα στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, στην πανέμορφη Δράμα, για να τονίσει την ευαισθησία όλων μας, τις δύσκολες τέτοιες ώρες που περνάμε, κυρίως για τους συνανθρώπους μας, που έχουν οικονομικά προβλήματα και να τους βοηθήσουμε συμβολικά και πρακτικά. Παράλληλα θέλουμε φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους κοντά στο άθλημα, να το αγαπήσουν, να το παρακολουθήσουν και να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι τους. Ευχαριστώ όλους τους τοπικούς φορείς, που μετέχουν στην δράση, την Περιφέρεια, τον Δήμο και φυσικά τον ΚΑΟΔ“.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, αναπληρωτής δημάρχου Δράμας και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, επεσήμανε: “Να ευχαριστήσω με την σειρά μου τον ΕΣΑΚΕ, την διοργανώτρια της δράσης, για την αλληλεγγύη που προσφέρει με αυτή την πρωτοβουλία. Να ευχαριστώ τον ΕΣΑΚΕ γιατί δεν μένει μόνο στο αθλητικό κομμάτι, αλλά προσφέρει 50 “Καλάθια Αγάπης” σε οικογένειες αναξιοπαθούντων της πόλης μας. Οφείλουμε να πούμε συγχαρητήρια και να συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή και άλλοι φορείς”.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΚΑΟΔ, Αριστείδης Ιωαννίδης, σημείωσε: “Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον ΕΣΑΚΕ και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του κ. Χαλβατζάκη, γιατί ο ΕΣΑΚΕ μέσα από τέτοιες κινήσεις αποδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο του, το οποίο είναι ποικίλο και συνεχώς διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Η ακριτική Δράμα μαστίζεται από ανεργία και προβλήματα και η κίνηση ανθρωπιάς του ΕΣΑΚΕ θα… πιάσει τόπο. Ως γραμματέας του Συνδέσμου να ξέρετε ότι και του χρόνου θα γίνουν ανάλογες ποικίλες εκδηλώσεις σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ και εμείς σαν ΚΑΟΔ θα είμαστε πάντα συνοδοιπόροι στο Διοικητικό Συμβούλιο για ότι καλύτερο γίνεται”.

kalathia agapis-esake-drama

Τέλος, ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ ΚΑΟΔ , Χρήστος Παπαθεοδώρου, συμπλήρωσε: “Σε εποχές κρίσης η έννοια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης αποκτά άλλη διάσταση και αποδεικνύεται το πόσο σπουδαίο είναι τόσοι φορείς, όσο και αθλητικές ανώνυμες εταιρείες να προβαίνουν σε πράξεις όπως η σημερινή, τα “Καλάθια Αγάπης“. Αναδεικνύεται ο ρόλος που πρέπει να έχουν δίπλα στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Και η σημερινή κίνηση του ΕΣΑΚΕ είναι κίνηση ουσίας και βαθύτατου συμβολισμού.

Από την πλευρά του ο ΚΑΟΔ ως το καμάρι της πόλης στον χώρο του αθλητισμού στέκεται στο ύψος των περιστάσεων συμβάλλοντας σε κάθε τέτοια ενέργεια και η πορεία της ομάδας μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι και η ιστορία της θα είναι διαχρονική, αλλά και η προσφορά της στην τοπική κοινωνία θα είναι βαθύτερη και προϊόντος του χρόνου περισσότερο ουσιαστική”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…