Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Δεν έγινε άσεμνη χειρονομία”

“Δεν έγινε άσεμνη χειρονομία”

Giannis Sfairopoulos Olympiacos

Giannis Sfairopoulos-Olympiacos

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 77-66. Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε στην συνέντευξη Τύπου για την μεγάλη νίκη, ενώ προστάτεψε και τον Βασίλη Σπανούλη.

Δικαιούμασταν 100% την νίκη. Παίξαμε καλύτερα σε όλο το ματς και κρατήσαμε τον ΠΑΟ χαμηλά στο σκορ. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο αμυντικό μας πλάνο. Ο ΠΑΟ έβαλε 34 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 32‘ στο δεύτερο, δεν τους αφήσαμε να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα μικρό προβάδισμα ελέγχοντας τον ρυθμό. Το ξέσπασμα της τρίτης περιόδου μας έδωσε μια διαφορά που την κρατήσαμε μέχρι τέλος. Είχαμε κατάλληλες λύσεις και κερδίσαμε δίκαια. Είναι μια μεγάλη νίκη για μας. Παίρνουμε το πλεονέκτημα έδρας αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και ταπεινοί, είμαστε μέσα στους στόχους μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό“.

Όσον αφορά την χειρονομία του Βασίλη Σπανούλη: “Περίμενα ερώτηση για τον Σπανούλη, αλλά περίμενα και ερώτηση όταν όλο το γήπεδο καταφερόταν παλαιότερα κατά όλων των παικτών του Ολυμπιακού, η οποία δεν έγινε. Δεν έγινε άσεμνη χειρονομία. Το να πιάσεις τα αυτιά σου δεν είναι ασεμνη χειρονομία. Όταν παίζεις με 200 σφυγμούς θα έχεις και μια αντίδραση. Όπου κι αν έπαιξε ο Σπανούλης έχει δείξει ποιο είναι το ήθος του και η αξία του. Νομίζω δεν προκάλεσε καθολου με αυτή την χειρονομία του”.

Στην συνέχεια, είπαν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο πως και ο Δημήτρης Διαμαντίδης αλλά και άλλοι έχουν ακούσει πολλά υβριστικά συνθήματα: “Διακρίνω ένταση στις ερωτήσεις. Σχολίασα το επεισόδιο και δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο επ’ αυτού, έχω ήδη απαντήσει”.

Επίσης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: “Ο Ντάρντεν είναι ένας παίκτης κλειδί για εμάς. Μάρκαρε τον Τόμας στην σειρά με την Μπαρτσελόνα αποτελεσματικά. Η προσφορά του Ντάρντεν είναι μεγάλη. Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου μάρκαρε τον Διαμαντίδη και είναι ένας παίκτης κλειδί. Επιθετικά υπάρχουν βραδιές που είναι πολύ καλός, όπως σήμερα κι άλλες που δεν είναι. Μας ενδιαφέρει να είναι σταθερός στην άμυνα, που είναι”.

Οσον αφορά για το τι σημαίνει η νίκη του Ολυμπιακού, ανέφερε: “Το είπα και στα αποδυτήρια. Ναι μεν πήραμε το πλεονέκτημα αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά μέχρι το τέλος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν από τον Ολυμπιακό. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τα συλλυπητήρ…