Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Άβουλος κι αδύναμος

Άβουλος κι αδύναμος

vasilakopoulos new1

vasilakopoulos-new1

Σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις!…
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ζει τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας, περιμένοντας την κατάθεση (και ψήφιση) του Αθλητικού Νόμου, που θα τον στείλει -μαζί με την υπόλοιπη κουστωδία- σπίτι του, ήδη όμως έχει χάσει τη δυνατότητα παρέμβασης. Όχι μόνο δεν είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, όπως ήταν κάποτε, αλλά παρακολουθεί τα δρώμενα, ανήμπορος να αντιδράσει.

Ο Σταύρος Κοντονής, στην πρόσφατη συνάντηση μαζί του, ξεκαθάρισε πως στον νέο νόμο θα ρυθμίζονται τα θέματα αμοιβής των διαιτητών. Θα πληρώνονται απευθείας από τις ομάδες, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα καθυστερήσεων μηνών και ετών.

Από τη στιγμή που είναι… κυβερνητική εντολή, το μόνο που έκανε ο πάλαι ποτέ “ισχυρός άνδρας” του ελληνικού μπάσκετ, είναι να το μετατρέψει σε απόφαση της Ομοσπονδίας. Απόφαση που ελήφθη, αλλά που είναι εκ των ων ουκ άνευ, καθώς έτσι κι αλλιώς το νομοσχέδιο που έρχεται θα οδηγεί την αγορά του μπάσκετ σε αυτορρύθμιση.

Παράλληλα, είναι εμφανές ότι πλέον η ΕΟΚ διαδραματίζει διακοσμητικό ρόλο. Τα πρωταθλήματα γίνονται στον αυτόματο, οι ομάδες έχουν απευθείας συναλλαγή με διαιτητές και κριτές, χωρίς να περνά η πληρωμή τους από την Ομοσπονδία, οδοιπορικά δεν δίνονται, ενώ και η διαιτησία (το τελευταίο καταφύγιο των αδυνάμων) αλλάζει χέρια.

Το τέλος έρχεται κι αυτό είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Πριν φύγει, όμως, αυτή η παρέα των γερόντων, που για χρόνια ταλανίζει το μπάσκετ, ξεδοντιάζεται. Όχι από κάποιον, όχι από εκδικητική διάθεση, από την ίδια τη ζωή…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…