Κεντρική Basket League Άρης “Ασφάλεια ο Λάσκαρης”

“Ασφάλεια ο Λάσκαρης”

priftis

priftis

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, υπογράμμισε ότι πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι, ενώ τόνισε ότι πήρε βοήθεια από όλους τους παίκτες. Παράλληλα, εξήρε την απόδοση του Ντρου Νέιμικ, ενώ δήλωσε ότι η παρουσία του Νίκου Λάσκαρη δίνει ασφάλεια στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:
“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί ήταν νίκη καρδιάς. Βοήθησαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν, ενώ αξίζουν συγχαρητήρια και στην ΑΕΚ. Εγινε ένα σπουδαίο και δυνατό παιχνίδι. Εμείς όταν προσεγγίζουμε τα πάντα με αμυντικό τρόπο, έχουμε δυνατότητες να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Αν ξεφύγει η άμυνά μας και δεχόμαστε εύκολα καλάθια, τότε δυσκολεύουν τα πράγματα. Είχαμε καλή αμυντική παρουσία σε γενικές γραμμές, ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο κι αυτό μας βοήθησε.

Να επισημάνω την τεράστια βοήθεια του κόσμου, κάποια στιγμή ένιωσα ότι γίναμε ένα και μας έδωσε ενέργεια και ένταση στην άμυνα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, γιατί έχουμε δουλειά μπροστά μας”.

Για την βοήθεια που πήρε η ομάδα από τον πάγκο: “Βοήθησαν όλοι πραγματικά. Ο Μούρτος στα φάουλ που έκανε. Μπορεί να μην σκόραρε αλλά έπαιξε καλή άμυνα. Ο Πουλιανίτης ήταν καταπληκτικός… Ολοι βοήθησαν, όχι μόνο αυτοί που φαίνονται στην στατιστική. Γι” αυτό είμαι περισσότερο χαρούμενος. Οι παίκτες ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν στην ομάδα ώθηση», είπε και συμπλήρωσε: «Ο Πάσαλιτς ήταν σε πολύ καλή μέρα, έδωσε επτά ασίστ, έκανε ώριμο παιχνίδι. Ο Τόμας και ο Ριντ αν δει κανείς το στατιστικό θα πει ότι δεν διακρίθηκαν, αλλά αν δείτε πιο προσεκτικά το παιχνίδι και δείτε τι έκαναν πίσω, μεγάλη συνεισφορά. Να μην μένουμε στα πρόσωπα, να δούμε γενικότερα”.

Για το γεγονός ότι ο Αρης έμεινε χωρίς καλάθι για περίπου έξι λεπτά στην τελευταία περίοδο: “Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και πιστεύω ότι ήταν λόγω κόπωσης αλλά και το γεγονός ότι δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα. Φτάσαμε στην επίθεση με τρομερή κούραση κι αν δεν έχεις καθαρό μυαλό και είσαι κουρασμένος δεν μπορείς να διαβάσεις σωστά τον αντίπαλο. Συν τοις άλλοις, λειτούργησε ανασταλτικά για μας το γεγονός ότι δεν είχαμε το ρολόι των 24άρων και μας κόστισε τέσσερις επιλογές”.

Για το γεγονός ότι ο Αρης έμεινε χωρίς καλάθι για περίπου έξι λεπτά στην τελευταία περίοδο: “Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και πιστεύω ότι ήταν λόγω κόπωσης αλλά και το γεγονός ότι δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα. Φτάσαμε στην επίθεση με τρομερή κούραση κι αν δεν έχεις καθαρό μυαλό και είσαι κουρασμένος δεν μπορείς να διαβάσεις σωστά τον αντίπαλο. Συν τοις άλλοις, λειτούργησε ανασταλτικά για μας το γεγονός ότι δεν είχαμε το ρολόι των 24άρων και μας κόστισε τέσσερις επιλογές”.

Για τη χρήση του Σάκοτα ως “3” από την ΑΕΚ: “Κι εμείς χρησιμοποιήσαμε τον Βεζένκοφ στην ίδια θέση, άλλες φορές επιλέξαμε να δαπανήσουμε φάουλ με τον Μούρτο για να μην δεχθούμε εύκολο καλάθι και να εκτελέσουμε με τον Πάσαλιτς. Ηταν ένα παιχνίδι τακτικής τακτική, είχε διάφορες κατευθύνσεις καμ πρέπει ειδικά στα πλέι οφ να είσαι πολύ προσαρμοστικός”.

Για την εμπειρία της ομάδας: “Δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα έχει μεγάλη εμπειρία από πλέι οφ και απέναντί μας έχουμε μια ομάδα με εμπειρία και προσωπικότητες. Σίγουρα το πρώτο παιχνίδι έχει μεγαλύτερη ψυχολογική φόρτιση, νομίζω ότι χωρίς πολλά λόγια πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερα κάποια πράγματα”.

Για την απόδοση του Ντρου Νέιμικ: “Ο Νέιμικ είναι πολυεργαλείο και ιδιαίτερος παίκτης. Δεν είναι φανταχτερός και λαμπερός, αλλά ουσιαστικός με πολύ καλό παιχνίδι μπροστά και πίσω”.

Για την παρουσία των Γκάλη και Λάσκαρη: “Το γήπεδο έχει τρομερή ατμόσφαιρα από τον κόσμο, αλλά η παρουσία του Γκάλη και η σημαντικότητά της σίγουρα μας επηρεάζει θετικά. Η δε παρουσία του κ. Λάσκαρη επίσης σημαίνει κάτι για μας, αλλά κυρίως για τον Αρη. Σημαίνει ένα καλύτερο μέλλον, μια ασφάλεια και μια σιγουριά. Πρέπει να προσαρμοστούμε και είναι μεγάλη χαρά μας να βλέπουμε τους γύρω μας να χαίρονται”.

Από πλευράς παικτών, μίλησε ο Όγκο Αντεγκμπόγιε, με τον “άσσο” του Άρη να δηλώνει: “Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Παλέψαμε σκληρά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα αλλά συνεχίσαμε την σκληρή προσπάθεια μέχρι το τέλος και ήμασταν εμείς αυτοί που πήραμε τη νίκη”.

Για την προσωπική του απόδοση: “Ήταν πραγματικά ένα καλό παιχνίδι όχι μόνο για μένα αλλά για ολόκληρη την ομάδα. Τα πλέι οφ είναι η πιο σημαντική στιγμή. Προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο γίνεται πιο δυνατά και καταφέραμε να φύγουμε νικητές”.

Για το κακό τέταρτο δεκάλεπτο: “Πιστεύω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι δεν εκτελέσαμε σωστά κάποια πράγματα στην άμυνα κι αυτό επηρέασε επιθετικά τον τρόπο σκέψης μας. Αυτός ήταν ο λόγος που “μπλοκάραμε” στην επίθεση”.

Για το τι τους είπε ο Νίκος Λάσκαρης: “Μας συνεχάρη. Το χάρηκε κι ο ίδιος αυτό που έγινε σήμερα. Μας είπε να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον επόμενο στόχο που είναι το δεύτερο παιχνίδι της σειράς”.

Για το αν έκαναν το τέλειο παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο: “Δεν θα έλεγα ότι κάναμε το τέλειο παιχνίδι στην τρίτη περίοδο. Μας επηρέασε σε κάποια σημεία η κόυραση. Προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να φτάσουμε στη νίκη όπως κι έγινε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…