Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ξηλώνεται το πουλόβερ

Ξηλώνεται το πουλόβερ

vasilakopoulos new

vasilakopoulos-new

Βασιλειάδης, όπως λέμε Βασιλακόπουλος!…
Αμφότεροι ηγούνται ομοσπονδιών. Ο Σάκης Βασιλειάδης της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Αμφότεροι είναι “ισόβιοι πρόεδροι“. Ο ένας (Βασιλειάδης) μπήκε στο στόχαστρο, καθώς χθες κατατέθηκε ερώτηση από τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Δημήτρη Καμμένο.

Λέτε να σταματήσει μόνο σε αυτόν, ή θα είναι αφορμή για να ελεγχθούν οι πρόεδροι, που δεν έχουν και ιδιαίτερα καλή σχέση με το ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Κανείς, πόσο μάλλον ο υπογράφων, δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, αλλά όλα δείχνουν πως το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται.

Αντί άλλων σχολίων, διαβάστε αυτά που ρωτά ο κ. Καμμένος τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, σχετικά με τη λειτουργία της ΕΓΟ, κάντε τις συγκρίσεις και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

Κύριε Υπουργέ,
Με βάση:

– Τον πρόσφατο οικονομικό απολογισμό – ισολογισμό της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της και αφορά στα αποτελέσματα της χρήσης του οικονομικού έτους 2014.
– Αποτελέσματα έρευνας (αναζήτησης) στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
– Δημοσιεύματα του Τύπου.

Προκύπτει ένα σύνολο στοιχείων, τα οποία χρήζουν σε κάθε περίπτωση τη δέουσα προσοχή από το Υπουργείο σας, ώστε να διερευνηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση τα παραπάνω:
α) Καμία σχεδόν έγκριση δαπάνης της ΕΓΟ δεν έχει αναρτηθεί μέχρι σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

β) Σύμφωνα με δημοσιευθείσες πληροφορίες όλα τα έξοδα της διοργάνωσης, όλων των αγώνων του πρωταθλήματος, των αθλημάτων της γυμναστικής, καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τους γονείς των αθλητών και των αθλητριών.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας, με τη μέθοδο του εσωτερικού δανεισμού, ζητήθηκε σχεδόν με “έντονη πίεση” (σημ. στα δημοσιεύματα αναφέρεται “στα όρια του εκβιασμού“) από τους γονείς των αθλητών και αθλητριών, αναφέροντας –σύμφωνα με καταγγελίες γονέων– πως όποιος δεν καταβάλει το αντίτιμο των αγώνων δεν θα συμμετάσχει σε αυτούς.

Αυτό συνέβη κατά παράβαση του αθλητικού νόμου 2725/99, άρθρο 7 παρ.2, και παρά τη ρητή διαβεβαίωση ότι θα επιστραφεί, ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει αποδοθεί.

γ) Τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας δεν έχουν καταθέσει πόθεν έσχες (από το 2007 και ύστερα) παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται ρητά από τον Ν. 2725/99.

δ) Η σύμβαση (ιδιωτικό συμφωνητικό) της πρώην Ρωσίδας προπονήτριας Ρυθμικής Γυμναστικής Ατομικού της ΕΓΟ, κ. Αλία Γκαράεβα (Ιούλιος 2014 – Νοέμβριος 2014) με την ομοσπονδία δεν κατατέθηκε στην εφορία, ενώ η πρόσληψή της δεν ανακοινώθηκε στο ΙΚΑ.

Παρά το ότι η σύμβαση της κ. Γκαράεβα υπογράφτηκε στις αρχές Ιουλίου 2014, η εν λόγω προπονήτρια συμμετείχε κανονικά σε υποχρεώσεις της ομοσπονδίας, από τον Απρίλιο του 2014, σε Ελλάδα και εξωτερικό (συμμετέχοντας στα σχετικά ταξίδια).

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1) Αληθεύει ότι ο πρώτος και μοναδικός απολογισμός της ΕΓΟ, που δημοσιεύεται και αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της, καθ’ όλον το χρόνο των διοικήσεων της, από το έτος 2007 μέχρι σήμερα, είναι αυτός του 2014;

2) Αληθεύει ότι δεν έχει αναρτηθεί το σύνολο σχεδόν των δαπανών της ΕΓΟ στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Αν ναι, τί προτίθεται να πράξει περί αυτού το Υπουργείο σας;

3) Πότε είναι η τελευταία φορά και για ποια έτη, που έχει διενεργηθεί οικονομικός έλεγχος στην ΕΓΟ; Η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε σχετικό έλεγχο, για ποιες χρήσεις και σε ποιο χρονικό ορίζοντα;

4) Αληθεύει ότι τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας δεν έχουν καταθέσει πόθεν έσχες (από το 2007 και ύστερα) παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται από τον νόμο 2725/99; Αν ναι, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες από πλευράς του Υπουργείου σας, για να λυθεί η εκκρεμότητα αυτή;

5) Αληθεύει ότι η σύμβαση (ιδιωτικό συμφωνητικό) της πρώην Ρωσίδας προπονήτριας Ρυθμικής Γυμναστικής Ατομικού της ΕΓΟ, κ. Αλία Γκαράεβα (Ιούλιος 2014 – Νοέμβριος 2014) με την ομοσπονδία δεν έχει κατατεθεί στην εφορία, ενώ η πρόσληψή της δεν είχε ανακοινωθεί στο ΙΚΑ;

6) Αληθεύει ότι παρά το ότι η σύμβαση της κ. Αλία Γκαράεβα υπογράφθηκε στις αρχές Ιουλίου 2014, η εν λόγω προπονήτρια συμμετείχε κανονικά σε υποχρεώσεις της ομοσπονδίας από τον Απρίλιο του 2014, σε Ελλάδα και εξωτερικό;

Αν ναι, σε ποια σχετικά ταξίδια (προορισμοί, ημερομηνίες) και για ποιο σκοπό είχε συμμετάσχει; Υπό ποια ιδιότητα συμμετείχε σε αυτά τα ταξίδια; Από ποιον καλύφθηκε το κόστος των συγκεκριμένων ταξιδιών;“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…