Κεντρική NBA Βγάζουν τις… “σκούπες” (vid)
NBA

Βγάζουν τις… “σκούπες” (vid)

howard mavs rockets

howard-mavs-rockets

Οι Ρόκετς με έναν φοβερό Χάρντεν και έναν επιβλητικό Χάουαρντ πήραν το “διπλό” στο Ντάλας και έκαναν το 3-0 στη σειρά, όπως και οι Ουίζαρντς που υπερασπίστηκαν την έδρα τους κόντρα στους Ράπτορς με τους Ουόλ και Πιρς να ηγούνται. Τέλος, στο Σαν Αντόνιο οι Κλίπερς διαπίστωσαν από πρώτο χέρι τον τρόπο που οι Σπερς αναδείχθηκαν πρωταθλητές πέρσι, γνωρίζοντας ταπεινωτική ήττα.

Τα αποτελέσματα:
Ντάλας Μάβερικς – Χιούστον Ρόκετς 128-130
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Τορόντο Ράπτορς 106-99
Σαν Αντόνιο Σπερς – Λος Άντζελες Κλίπερς 100-73

“Ρουκέτες”, όνομα και πράγμα

james harden

Οι Ρόκετς ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο Ντάλας, επιβλήθηκαν των Μάβερικς με 130-128 σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από γρήγορο ρυθμό, επιθετικό προσανατολισμό και πολλές διακυμάνσεις, και πλέον βρίσκονται στο 3-0 έχοντας την ευκαιρία να “σκουπίσουν” τους αντιπάλους τους σε δύο ημέρες.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγούνταν στο τέλος του ημιχρόνου (72-65) αλλά στην επανάληψη η ομάδα του Κέβιν ΜακΧέιλ πήρε τα ηνία του αγώνα και έφθασε στη νίκη χάρη στον ασταμάτητο Τζέιμς Χάρντεν. Ο “μούσιας” έκανε ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ με τους 42 πόντους (10/17 διπ.-5/7 τρ.-7/7 βολές) που σημείωσε ενώ είχε ακόμα 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ, τιμωρώντας την επιλογή των Μαβς να του δώσουν λίγο περισσότερο χώρο για να σφραγίσουν τη ρακέτα αλλά εν τέλει απέτυχαν και στα δύο.

Ο Ντουάιτ Χάουρντ μπορεί να σκόραρε μόνο 13 πόντους (5/10 διπ.-3/5 βολές) αλλά μάζεψε 26 ριμπάουντ (με τους γηπεδούχους να έχουν 43 όλοι μαζί), επίδοση καριέρας στα πλέι οφ, εκ των οποίων τα 11 επιθετικά ανανεώνοντας έτσι πολλές επιθέσεις. Σημαντικές βοήθειες σε ακόμα ένα ματς από τους Τζος Σμιθ (18π.-3ρ.-4ασ.) και Κόρι Μπρούερ (15π.-5ρ.). Ο Κώστας Παπανικολάου δεν χρησιμοποιήθηκε.

Εκ του Ντάλας, ηγήθηκαν οι Ντιρκ Νοβίτζκι (34π.-8ρ.-4ασ.) και Μόντα Έλις (34π.-9ασ.-3κλ.).

“Μαγευτικός” Ουόλ και Πιρς

wall-wizards-raptors

Οι Ουίζαρντς έχουν γυρίσει το διακόπτη στα πλέι οφ και δείχνουν να έχουν φορμαριστεί την καλύτερη χρονική στιγμή με τους, ασταθείς, Ράπτορς να είναι ανήμποροι να τους ανακόψουν. Οι “πρωτευουσιάνοι” πήραν και το τρίτο ματς της σειράς (το πρώτο στην έδρα τους) με 106-99, και δείχνουν ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας το sweep. Όλα αυτά χάρη στην πνοή, την εμπειρία και την ποιότητα ενός ανθρώπου.

Ο Πολ Πιρς μετακόμισε στην Ουάσινγκτον για να εμπνεύσει τους άπειρους Ουίζαρντς στα πλέι οφ και είναι καταλυτικός μέχρι στιγμής δίνοντας αυτό το “κάτι” που έλειπε από την ομάδα του Ράντι Ουίτμαν, ώστε να ελπίζει σε μια καλύτερη πορεία. Στην κλειστή αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε χθες ο “Truth” δήλωσε ξανά “παρών” και με μεγάλα τρίποντα στο τέλος έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του, τελειώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους (4/7 τρ.). Ο Τζον Ουόλ (19π.-5ρ.-15ασ.) ήταν ξανά εκπληκτικός ενορχηστρώνοντας ιδανικά το παιχνίδι της ομάδας του ενώ ο Μαρτσίν Γκορτάτ (24π.-15ρ.-5ασ.-4κοψ.) επιβλήθηκε πλήρως στο ζωγραφιστό συνεισφέροντας με όλους τους πιθανούς τρόπους!

Από τους απογοητευτικούς “πτερόσαυρους“, κορυφαίος ήταν ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (32π.-6ρ.-6ασ.) ο οποίος σημείωσε 20 πόντους στην πρώτη περίοδο θέτοντας ρεκόρ οργανισμού στα πλέι οφ.

Να τοι οι πρωταθλητές…!

spurs-clippers

Οι Σπερς έπαιξαν σαν την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρυσι και το αποτέλεσμα ήταν μια συντριβή των Κλίπερς. Οι πρωταθλητές “έσβησαν” κάθε επιθετικό ατού της ομάδα τους Λος Άντζελες και επιθετικά ισοπέδωσαν τα αμυντικά πλάνα των αντιπάλων τους με την άψογη κυκλοφορία τους και τον επιθετικό οίστρο του Καουάι Λέοναρντ, φθάνοντας στην εμφατική νίκη (και το 2-1), με 100-73!

Το Σαν Αντόνιο υπερίσχυσε σε όλες τις στατικές κατηγορίες, σούταρε εκπληκτικά (53% έναντι 34%) και ο Καλύτερος Αμυντικός της σεζόν απέδειξε ότι αποτελεί έναν all-around ηγέτη που σκοράρει κατά ριπάς και με συνέπεια όπως υποδηλώνουν και οι 32 πόντοι (10/13 διπ.-3/5 τρ.-3/3 βολές) που σημείωσε και είναι ρεκόρ καριέρας για τα πλέι οφ. Τιμ Ντάνκαν (4π.-7ρ.-4ασ.) και Τόνι Πάρκερ (6π.-3ρ.-3ασ.) κινήθηκαν σε “ρηχά νερά” αλλά οι Ντάνι Γκριν (11π. με 3/6 τρ.-6ρ.-3κλ.) και Μπορίς Ντιό (15π.-6ρ.-3ασ.) αναπλήρωσαν επάξια το κενό τους.

Εκτός από την επιθετική αποτελεσματικότητα, οι Σπερς έπαιξαν και “σεμιναριακή” άμυνα αποτρέποντας τα αστέρια των Κλίπερς να κάνουν το παιχνίδι τους. Απόρροια του παιχνιδιού τους ήταν ο Μπλέι Γκρίφιν να μείνει στους 14 πόντους (ενώ είχε 26 και 29 στα προηγούμενα δύο ματς) και ο Κρις Πολ στους 7 (!), με τους ΝτεΆντρε Τζόρνταν και Όστιν Ρίβερς (παίκτες που δεν μπορούν να “σκοτώσουν” κάποια ομάδα μόνοι τους) να είναι οι έτεροι δύο (και μοναδικοί) διψήφιοι της ομάδας με 10 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…